14 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

MARIN LE PEN: Većina Francuza ne želi EU kakva je sada

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Većina Francuza ne želi više Evropsku uniju onakvu kakva je danas, izjavila je Marin le Pen, liderka francuske desnice koja će se u drugom krugu izbora 24. aprila boriti za predsedničku funkciju s aktuelnim šefom države Emanuelom Makronom.

„Velika većina Francuza ne želi više EU onakvu kakva je danas. Evropa – ja je ne sporim, da postoji saradnja, naravno. Ali to se ne može raditi protivno volji naroda”, rekla je Le Penova u intervjuu za francuski radio Frans Enter.

- Advertisement -

Ona je kazala i da ne postoji „tajna agenda” za eventualni izlazak Francuske iz Unije u slučaju da ona pobedi na izborima, prenosi Tanjug.

U prvom krugu izbora, Le Penova je osvojila 23,15 odsto glasova birača, naspram prvoplasiranog Makrona (27,84).

Prema anketi Instituta Ipsos Sopra-Steria urađenoj za francuske medije, u drugom krugu, za aktuelnog predsednika Makrona glasaće 54 odsto građana, dok će za kandidatkinju desničarskog Nacionalnog okupljanja glasati 46 odsto građana.

- Advertisement -

Le Penova je, takođe, rekla da nema „nikakvo poverenje” u Makrona i da će on „ići do kraja u toj opsesiji” uvođenja nove starosne granice odlaska u penziju sa 65 godina.

Makron je u ponedeljak izjavio da je otvoren za eventualne izmene tog predloga, ali Le Penova tvrdi da je to njegov „manevar da bi smanjio protivljenje glasača levice” pred drugi krug.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: