MARIJA ZAHAROVA ODGOVORILA ŠOLCU: Svega ovoga ne bi bilo da Zapad nije menjao režim u Kijevu

0
29

„Svega ovoga ne bi bilo“ da SAD i NATO, pre svega Nemačka, nisu „menjali režim u Ukrajini, doveli marionetske političare, pretvorili boksere u gradonačelnike, a komičare u predsednike,” navela je Marija Zaharova.

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova reagovala je na izjavu nemačkog kancelara Olafa Šolca koji je naveo da je Rusija „svakako kriva“ za pad ukrajinske rakete u Poljskoj.

„Odgovoriću Šolcu na to njegovo ‘Ništa od svega ovoga ne bi bilo bez agresivnog rata Rusije protiv Ukrajine’. Od čega?

Osam godina region je krvario. Ne znam za ‘sve’, ali mnogo toga sigurno ne bi bilo da SAD i zemlje NATO-a, pre svega Nemačka, nisu, nakon što je Ukrajina stekla suverenitet, potkopavali tamošnji društveno-politički sistem i obučavali ljude antiruskim idejama“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Zaharova kaže da „svega ovoga ne bi bilo“ da SAD i NATO, pre svega Nemačka, nisu „menjali režim u Ukrajini, doveli marionetske političare, pretvorili boksere u gradonačelnike, a komičare u predsednike, plaćajući državljanstvom i novcem prljave poslove kako bi organizovali protivustavne udare“.

„Pošto je nemački kancelar tako dobro upućen u sve i sve mu je ‘razumljivo’, pitam: Da li je već jasno ko je digao u vazduh gasovode Severni tok 1 i 2?

Ostavite komentar