22.6 C
Belgrade
petak, 12 avgusta, 2022

MARIJA ZAHAROVA: Kosovo je poligon za „crnu“ transplantologiju

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova nazvala je Kosovo i Metohiju poligonom za rad „crnih“ transplantologa tokom oružanog sukoba u regionu.

- Advertisement -

„Kosovo je teritorija ‘crne’ transplantologije. To je oblast gde su ljude žive secirali i vadili im unutrašnje organe radi prodaje onim ljudima koji su, bezuslovno i bez namere da klevećem, to je tačno tako, na Zapadu stajali u redovima čekajući na operaciju presađivanja organa. Oni su te organe počeli da dobijaju onda kada se Kosovo pretvorilo u strašnu crnu rupu, u kojoj su ljudi nestajali, koje ne samo da su ubijali, već su to činili kako bi prodavali njihove unutrašnje organe“, istakla je Zaharova u svom jutarnjem programu na radiju Sputnjik.

Specijalni sud za Kosovo formiran je radi razmatranja teških prekograničnih zločina, ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti, počinjenih tokom 1998-2000. godine na Kosovu i Metohiji.

- Advertisement -

Povod za njegovo formiranje bio je izveštaj Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, objavljen 7. januara 2011. godine, u kom se tvrdilo da su članovi Oslobodilačke vojske Kosova, krajem 1990. početkom 2000. godine bili umešani u ozbiljne zločine, kao što su trgovina narkoticima, kidnapovanje i ubistva ljudi, trgovina ljudskim organima.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti