7.6 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

MARIJA ZAHAROVA: Brisel i Vašington su pokrovitelji antiruske kampanje

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Antiruska kampanja baltičkih država sprovodi se pod punim pokroviteljstvom Brisela i Vašingtona, izjavila je Marija Zaharova, portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije.

„Očigledno je da se antiruska kampanja baltičkih država sprovodi ne samo uz prećutnu saglasnost, već i pri punom pokroviteljstvu Brisela i Vašingtona, koji zatvaraju oči na manifestacije neonacizma na teritoriji svojih pribaltičkih vazala“, navodi se u komentaru na sajtu Ministarstva.

- Advertisement -

Ona je, komentarišući neonacističke marševe u baltičkim zemljama izjavila da se u blizini granica Rusije gaji mržnja ka svemu što je rusko, a posledice takve politike su sada evidentne u Ukrajini.

Prema njenim rečima, sve se odvija uporedo sa uništavanjem sovjetskih vojnih spomenika, koje su dozvolile vlasti u Letoniji, Litvaniji i Estoniji.

Slučajevi vandalizma prema sovjetskim spomenicima su se posle početka specijalne vojne operacije učestili.

- Advertisement -

Svake godine 16. marta u prestonici Rige održava se povorka SS legionara i njihovih sledbenika. Na njoj se javno izlažu nacistički simboli. Ovaj događaj osuđuju mnoge svetske zemlje, među kojima i Rusija.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti