9.5 C
Belgrade
среда, 3 јуна, 2020

MARIHUANA I KORONA: Konzumenti marihuane neobuzdani u Holandiji (VIDEO)

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

ZA NJIH NEMA POMOĆI: Milenu gazda izbacio iz stana zbog “korone” (VIDEO)

NEPOKRETNA Milena Grubanović Kovačević (66) sa svojom ćerkom Draganom (37) od juče spava pod vedrim nebom, na asfaltu u Golubinačkoj ulici u...
- Advertisement -
loading...

Korisnici marihuane stali su u nedelju ispred holandskih kafića, nakon što je vlada naredila njihovo zatvaranje u pokušaju da obuzda infekciju.

Desetine kupaca formirali su redove pre otvaranja kafića s marihuanom koji možda sedmicama neće više otvoriti svoja vrata.

- Advertisement -

Popularne holandske kafeterije postale su deo nacionalnog imidža u inostranstvu, baš kao i seks klubovi u čuvenom amsterdamskom kvartu sa crvenim svjetlom, koji je naredio da se zatvore do 18 sati kada se zatvore i drugi kafići i restorani.

„Možda nećemo moći da dobijemo travu u naredna dva meseca, pa bi bilo lepo imati barem malo kod kuće,“ rekao je Holanđanin Džonatan ispred kafića u Hagu.

Redovi su se pojavili samo nekoliko minuta nakon što su holandski ministri zdravlja i obrazovanja na konferenciji za štampu najavili zatvaranje mnogih poslovnih objekata, kao i svih holandskih škola. Slična scena viđena je širom zemlje, pri čemu su društveni mediji delili slike dugih redova ispred kafića u glavnom gradu Amsterdamu i istorijskom univerzitetskom gradu Utrehtu.

- Advertisement -

Nekoliko dana ranije ljudi su požurili u supermarkete kako bi sebi kupili toaletni papir i testeninu, ali iznenadna najava zatvaranja kafića značila je da drugi otvaraju druge prioritete.

Redovi su takođe stvoreni u Roermond-u blizu granice s Nemačkom usred straha da će nemačka vlada zatvoriti granicu s Holandijom nakon što je u ponedeljak uvela strogu kontrolu za one koji dolaze iz Francuske, Austrije, Švajcarske, Luksemburga i Danske.

Marihuana nije legalna u Holandiji, ali je 1976. godine posedovanje manje od pet grama dekriminalizirano u okviru takozvane politike „tolerancije“. Redovi za kupovinu marihuane stvoreni su uprkos tome što je ministar zdravlja Bruno Bruins na konferenciji za novinare u nedelju rekao: „Ne pravite previše zaliha. Nije potrebno“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

- Advertisement -

Najnovije vesti

DIVLJI ZAPAD U AMERICI: Narod sa mačetama i sačmarama protiv policije (VIDEO)

Amerika u haosu Pripadnici policije uhapsili su osobe koje su vatrenim oružjem pokušale da obrane svoje radnje od...

EVO DOKAZA: Duboka država vlada Srbijom i nameće trougao smrti (VIDEO)

U Americi se trenutno vodi veliki politički rat. Soroš je svuda postavio svoje ljude i od svih napravio kolonije. Tako je i...

JURIĆA POZVALO TUŽILAŠTVO! Ko je političar pedofil?

Igor Jurić ispred tužiaštva zbog skorašnjih navoda Više javno tužilaštvo u Beogradu je formiralo predmet i pozvalo Igora...

PAD AMERIKE JE NEZAUSTAVLJIV: Stanje u SAD kao pred građanski rat! (VIDEO)

Amerika i njen pad Sjedinjene američke države se nalaze u ubrzanom padu, a ovolika podeljenost u njoj nije...

NOBELOVAC DOLAZI U SRBIJU: Piću vino kraj Morave

Nobelovac stiže u Srbiju Nobelovac Peter Handke najavio je da dolazi u Srbiju i da željno očekuje da popije...
- Advertisement -