„Opsadno stanje“ na Marakani, žandarmerija blokirala stadion Zvezde

Obavezno pročitajte

Na stadionu Crvene zvezde je trenutno “opsadno stanje”, i to na celom potezu od klupskih kapija i zgrade Sportskog društva, pa sve do kraja južne tribine stadiona “Rajko Mitić”.
Od čuvene “zelene kapije”, službene na koju dolaze igrači na treninge, pa sve do krajnjeg vrha i službenog parkinga, nije moglo da se priđe od pojačanih snaga žandarmerije.

Ona je dolazila čak i u pojačanom sastavu, bio je blokiran svaki prilaz, sa obe strane, iz Bulevara oslobođenja i iz Ljutice Bogdana, a od našeg izveštača sa lica mesta, zabeleženo je i da nisu puštani navijači koji su samo želeli da odu do klupske ili prodavnice navijačke grupe “Delije”.

Naoružani specijalci su “ekspresno” slali nazad sve koji su želeli da dođu na stadion, a to je važilo čak i za zaposlene u klubu.

- Advertisement -

Jedino regularno funkcionišu dva kafića koja se nalaze na prostoru između prostorija Sportskog društva i platoa kod blagajni Marakane, jer oni nisu povezani sa objektima kluba.

Zbog opsadnog stanja na stadionu, stanari okolnih zgrada i ostali znatiželjnici su se okupili i na tome je ostalo – niko nije mogao da dođe do informacije šta se dešava, a ovakva “izolacija” Marakane zapravo traje od srede uveče, samo je u jutarnjim časovima došlo do smene policijskih snaga.

U jednom trenutku, kroz ulicu Rajka Mitića, prošlo je i vozilo hitne pomoći u pratnji policije.

Inače, u toku noći i jutra u sredu i četvrtak, pojačane policijske snage se su videle u mnogim delovima Beograda.

U toku noći uhapšeno je i zadržano 16 osoba osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih dela među kojima su otmice i ubistva, saopštio je tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić.

Saopšteno je i da su u toku pretresi i uviđaji na 30 lokacija, a prema 16 lica doneto je rešenje o zadržavanju i oni će biti sprovedeni Tužiocu za organizovani kriminal, poznato je i da su uhapšeni Veljko Belivuk i Marko Miljković.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu