9.8 C
Belgrade
petak, 24 septembra, 2021

VUČIĆ OFARBAO SRBIJU U BOJE NEMAČKE: Pali se na Mamu Merkel, sve će nas pobiti ludi Fahrijev sin!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević komentarisao je današnju posetu nemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji. On je istakao da je nasleđe Merkelinog bavljenja Balkanom izuzetno negativno.

„Njena zaostavštiva u ovom regionu biće korumpirani autoritarni režimi, mnogi od njih povezani sa mafijom, koji u svojim zemljama crpe snagu upravo iz nemačke podrške“, smatra Đorđević.

On je podsetio da Merkelina podrška Vučiću počinje od 2011. godine, kada tadašnji predsednik Boris Tadić odbija da pruži protivustavne ustupke u vezi Kosova i Metohije.

- Advertisement -

„Merkelova tada praktično dovodi SNS na vlast, a zauzvrat Vučić odmah potpisuje Briselski sporazum, kojim su razmontirane institucije Republike Srbije u južnoj pokrajini“, ističe Mlađan Đorđević.

VUČIĆ OFARBAO SRBIJU U BOJE NEMAČKE: Pali se na Mamu Merkel, sve će nas pobiti ludi Fahrijev sin! 1

Prema njegovim rečima, države Zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju, danas su „nedemokratskije, neslobodnije i udaljenije od EU“ nego 2005. godine.

„Ona je podržala nezavisnost Kosova, uvela samo Hrvatsku u EU, stvorila od nas parking za migrante i osigurala trajno prisustvo NATO u regionu, na uštrb Rusije. Nikakva korist za građane Srbije od toga“, dodaje lider Oslobođenja.

- Advertisement -

Đorđević se osvrnuo i na način na koji je dočekana Merkelova danas:

„Neukusno gigantske nemačke zastave, pa čak i zastave u Novom Sadu, Nišu i drugim gradovima u kojima se ne odvija poseta, pokazatelj su podaničkog Vučićevog odnosa.“

Predsednik Oslobođenja kaže da čitava poseta više liči na „doček kolonijalnog upravnika“.

„Za nekoliko dana imaćemo Dan srpskog jedinstva i isticanje srpske zastave svuda, ali danas je izgleda Dan nemačke zastave u režiji naprednjačkog režima“, kaže Đorđević.

On je dodao da od same posete ne očekuje previše, jer Merkelova za desetak dana odlazi u penziju.

„Ankete pred izbore u Nemačkoj pokazuju da će njena stranka biti ozbiljno poražena. Vučić ponovo čini istu grešku kao sa Trampom i ranije sa Hilari Klinton, kladi se na gubitničkog kandidata. Ta kratkovidost će nas skupšo koštati“, zaključuje predsednik pokreta Oslobođenje.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti