5.1 C
Belgrade
nedelja, 5 decembra, 2021

MALO IM JE: Zaključali su nevakcinisane, a sada hoće i vakcinisane! Traže Kompletan LOKDAUN!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Iako se ne usvoji predlog o lokdaunu na nivou čitave države, Gornja Austrija i Salcburg će svakako uvesti lokdaun od ponedeljka.

Broj obolelih i preminulih od korona virusa u Austriji naterao je vlasti da pooštre kovid mere. Od iduće nedelje će Gornja Austrija i Salcburg uvesti kompletan lokdaun koji će trajati nekoliko nedelja, prenose lokalni mediji.

– Ukoliko ne bude lokdauna u celoj zemlji, Salcburg i Gornja Austrija će ući u lokdaun od sledeće nedelje – najavio je Tomas Stelcer, guverner pokrajine Gornja Austrija u parlamentu.

- Advertisement -

On je istakao da bi lokdaun mogao da traje nekoliko nedelja.

– Ovde govorimo o zaštiti zdravlja, zaštiti života, zdravstveno sistema – rekao je Stelcer.

On je rekao da će se sutra, na sastanku guvernera pokrajina, zalagati da se uvede lokdaun na nivou države. Sve i da taj predlog ne bude usvojen, kako je rekao, Gornja Austrija i Salcburg će uvesti karantin na nekoliko nedelja, prenose lokalni mediji.

- Advertisement -

Guverner Salcburga Vilfred Haslauer je potvrdio Tomasove reči i dodao da će lokdaun važiti za sve građane u svim područjima.

– Danas imamo veliki broj obolelih. Ne vidimo drugu alternativu nego da se zaključamo od početka sledeće nedelje – rekao je Haslauer.

On je rekao da tek treba da bude dogovoreno da li će do zaključavanja doći u ponedeljak ili utorak, a vreme trajanja ove mere biće doneta u dogovoru sa stručnjacima.

– Trenutna situacija poziva na ovaj korak. Borio sam se da sprečim lokdaun. Međutim, sa ovakvim brojkama lako je videti da će bolnice biti preplavljene – rekao je on.

- Advertisement -
SourceTelegraf
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti