19.8 C
Belgrade
petak, 17 septembra, 2021

EVO KAKO JE PAO MALI VUČIĆ: Zloupotreba položaja, naziru se i sledeći!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Zloupotreba položaja

Policija je uhapsila osam osoba, među kojima i predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića, zbog sumnje da su omogućile nelegalne građevinske radove u toj opštini, potvrđeno za N1. Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova zbog zloupotrebe položaja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije – Odeljenja za borbu protiv korupcije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su osam osoba koje se sumnjiče da su nezakonitim postupanjem omogućile izvođenje nelegalnih građevinskih radova na teritoriji Opštine Palilula.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu uhapšeni su Aleksandar Jovičić (1987), predsednik Gradske opštine Palilula i D. V. (1978), odgovorno lice za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

polozaj,

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

- Advertisement -

Aleksandar Jovičić se sumnjiči da je uticao na D. V. da dalje utiče na građevinske inspektore, da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekta bez građevinske dozvole na teritoriji Palilule u periodu od jula 2016. do novembra 2018. godine, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio oko 28.800.000 dinara.

Građevinski inspektori se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom iste prosledili na ozakonjenje, a suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, navedeno je.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

- Advertisement -

Jovičić je oženjen i otac jednog deteta

Uhapšeni predsednik beogradske opštine Palilula, Aleksandar Jovičić, po struci je diplomirani ekonomista, koji je već drugi mandat na čelu te gradske opštine. Na ovu funkciju ponovo je izabran 4. septembra prošle godine.

Jovičić je rođen 1987. godine u Srebrenici, a od 1992. godine živi u Beogradu gde je završio osnovnu, srednju školu i fakultet.

Aleksandar Jovičić je od 2006. do 2010. godine radio je u kompaniji “Gorenje”.

U politiku je ušao 2008. godine, kada je postao član Srpske napredne stranke (SNS). Predsednik je omladine SNS-a, potpredsednik Izvršnog odbora, kao i šef odborničke grupe SNS u Skupštini Grada Beograda.

U periodu od 2012. do 2016. godine bio je šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda. Nakon parlamentarnih izbora, održanih u martu 2014. godine, postaje narodni poslanik u Skupštini Srbije izabran na listi Srpske napredne stranke.

Bio je član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku i član delegacije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope bio je u periodu od 2014. do 2016. godine.

Posle izbora 2016. postao je predsednik beogradske opštine Palilula.

Jovičić je 29. novembra 2016. godine izabran za predsednika Izvršnog odbora NALED-a.

Uhapšeni funkcioner SNS-a je oženjen i otac jednog deteta.

Podsetimo, Aleksandar Jovičić uhapšen je juče, zajedno sa još sedam osoba, zbog navodne nelegalne gradnje objekata na toj opštini, odnosno oni se terete za zlouptrebu položaja.

Ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulin, rekao je jutros da je hapšenjem Jovičića poslata jasna poruka da u Srbiji, kako kaže, nema zaštićenih.

Oni su najpre stupali u kontakt sa nelegalnim investitorima i zatim uzimali novac za njihovu zaštitu od inspekcije i rušenja. Potom su unosili lažne podatke kako bi nelegalni objekti mogli da budu legalizovani.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti