MALI OBRADOVIĆU: Kakva su poskupljenja kad ih gledate sa Dedinja

0
48

MINISTAR finansija Siniša Mali odgovarajući na napade poslanika Boška Obradovića upitao ga je kako izgledaju poskupljenja sa Dedinja, iz stana koji mu plaća Skupština Srbije.

– Opasne su te izjave koje smo čuli kada kažete daćete svima povećanja. A niko nikada nije pomenuo odakle – rekao je Mali i dodao:

– Koliko se sećam, Vi ste i dalje u stanu na Dedinji i Skupština Srbije i dalje plaća taj stan. Ne znam kako ta poskupljenja izgledaju sa Dedinja. Građani Srbije plaćaju rentu za taj njegov stan – rekao je Mali.

Inače, članovi Administrativnog odbora, na sednici 12. septembra, doneli su rešenje za Obradovića o utvrđivanju prava na mesečnu naknadu na ime zakupa stana u Beogradu u iznosu od 35.000 dinara, počev od 1. septembra.

Uz to, doneto je i rešenje o isplati prava na naknadu za odvojeni život od porodice, takođe od 1. septembra, za šta je Obradović podneo zahtev. Poslanici koji ne žive u Beogradu imaju pravo da podnesu zahtev za „kiriju“, a dobija se 40 odsto prosečne zarade po zaposlenom u privredi Srbije.

Ostavite komentar