18.6 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

MALI NAJAVI DOZVOLU ZAPOŠLJAVANJA U JAVNOM SEKTORU: Nova radna mesta za botove!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministar finansija Srbije, Siniša Mali, izjavio je danas da Zakon o budžetskom sistemu donosi dve ključne promene, definiše procenat povećanja plata u javnom sektoru, i dozvoljava zapošljavanje u institucijama sistema bez dozvole vladine komisije.Narodna skupština FOTO: ATA ImagesNarodna skupština FOTO: ATA Images

Ministar je istakao kao uspeh što poslanici Skupštine Srbije danas razmatraju Završni račun budžeta za 2019. godinu i rekao da je to moguće jer su prošle godine usvojili 18 prethodnih završnih računa i što ova vlada kako kaže „radi transparentno“.

Mali je podsetio na prihode i rashode prošle godine uz suficit od 32.178 000.000 dinara, a učešće javnog duga je bilo 52 odsto odnosno 23,9 milijardi evra.

- Advertisement -

Ministar je istakao da su suficit svakako bolji od deficita jer je zbog toga država mogla da pomogne građanima kada je počela pandemija.
„Mali u sukobu interesa ili u sukobu sa znanjem“Tepić: Narode, vaših 313 miliona Mali je dao bratu Ane Brnabić! (VIDEO)

On je ponovio da sledeće godine Srbiju očekuju „nikad veći obim investicija“ i rast plata i penzija, i jednokratna pomoć penzionerima od 5.000 dinara.

Poslanici su uglavnom najavili podršku svim predlozima Vlade i pohvalili sve predloge.

- Advertisement -

Posle jučerašnje rasprave u kojoj se uglavnom raspravljalo o budžetu, danas su poslanici nastavili da govore o lideru Stranke slobode i pravde, Draganu Đilasu, i navodnim nekretninama njegovog brata Gojka o čemu je tekst ovoga puta iščitavao poslanik Lav Grigorije Pajkić.

Poslanici bi o budžetu i pretećim zakonima trebalo da glasaju sutra.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti