SAMI SEBI PRAVE PROBLEM: Mali dokazao da Vučić laže!

Obavezno pročitajte

Predsednik Vučić je pre samo 10 dana u Briselu izjavio da je „današnji javni dug 26 milijardi evra“. Siniša Mali ga je juče demantovao objavom na zvaničnom sajtu Ministarstva finansija prema kojoj je visina javnog duga centralnog nivoa vlasti na kraju marta 28,14 milijardi evra, odnosno 2,14 milijardi evra više nego šte je Vučić rekao – stoji u saopštenju Dušana Nikezića.

U tekstu se dalje navodi:

Vučić je tom prilikom izjavio i da se „javni dug gotovo nije povećao i da je 2012/2013. godine bio 21,1 milijardi evra“, iako dobro zna da je vlast preuzeo 27. jula 2012. godine i da je prema podacima ministarstva finansija javni dug tada iznosio 15,3 milijardi evra.

Gospodine Mali, verovatno vam je poznato i da se Vučić tokom gostovanja na Pinku hvalio kako dobro zna matematiku i procente, pa bi bilo lepo da ga zamolite da ljudima, koji će taj dug otplaćivati, objasni kako povećanje javnog duga od 83% predstavlja „gotovo ništa“, naročito ako se uzme u obzir da je u istom periodu BDP nominalno porastao samo 31%?

vucic,

Znate Vi i da dramatično povećanje javnog duga od 1,14 milijardi evra samo u martu mesecu znači da sav novac kojim raspolažete dolazi od zaduženja, ali predstavlja i dodatnu potvrdu stava Fiskalnog saveta da će javni dug već ove godne preći 60% BDP-a, što predstavlja gornju granicu po Mastriškom kriterijumu.

Sve ovo jasno ukazuje da se vaša celokupna ekonomska politika, od pomoći građanima, preko subvencija stranim firmama, do infrastrukturnih projekata, zasniva isključivo na prekomernom zaduživanju, koje će, ako ovako nastavite, neminovno dovesti do javnog duga od 50 milijardi evra i finansijskog sloma zemlje – stoji na kraju saopštenja Dušana Nikezića.

Ostavite komentar

Najnovije objave

NAPETO NA KOSMETU: Najavljeno povlačenje specijalnih jedinica do 15h, građani se okupili i čekaju

Predstavnik Privremenog organa opštine Zvečan Dragan Nedeljković izjavio je da još nisu pušteni Srbi koji su juče privedeni u...

Još priča na sličnu temu