MALA JE OVO DRŽAVA, KOLIKI SU NAPREDNJACI LOPOVI: Direktor „Puteva Srbije” 2021. imao zaradu veću od zakonom propisane

Obavezno pročitajte

Javno preduzeće „Putevi Srbije” obračunalo je i isplatilo neto zaradu v. d. direktoru Zoranu Drobnjaku za 2021. godinu, u iznosu većem od propisane maksimalne zarade u javnom sektoru za 194.000, objavila je juče Državna revizorska institucija. To preduzeće, kako su utvrdili državni revizori, obračunalo je i isplatilo uvećanu zaradu za rad u smenama za prošlu godinu u bruto iznosu od 63,23 miliona dinara, od čega za decembar 2021. godine, u iznosu od 6,09 miliona dinara za 1.218 zaposlenih, prenosi Beta.

Na izabranom uzorku od 94 zaposlena, od kojih je za 82 zaposlena isplaćena uvećana zarada za rad u smenama za decembar 2021. godine u iznosu od 429.000 dinara, utvrđeno je da je za 41 zaposlenog neosnovano obračunata i isplaćena uvećana zarada za rad u smenama u iznosu od 211.000 dinara, jer zaposleni nisu, u skladu sa Zakonom o radu, obavljali posao u različitim smenama najmanje trećinu svog radnog vremena. Po nalazu revizora, „Putevi Srbije” nisu pokrenuli proceduru za raskid ugovora zbog kršenja bitnih elemenata ugovora, zaključenih sa dva distributera elektronske naplate putarine u postpejd sistemu.

- Advertisement -

Takođe, nisu preduzimane druge mere protiv ova dva distributera koji na poziv „Puteva Srbije”, nisu obezbedili bankarske garancije adekvatnog iznosa u skladu sa ostvarenim iznosima putarine. „Ostvareni iznosi putarine su bili veći od dozvoljenih iznosa, prema vrednostima obezbeđenih bankarskih garancija, od 1,92 miliona dinara do 78,10 miliona dinara mesečno, što nije u skladu sa ugovorima zaključenim sa ovim distributerima i odlukama o uslovima za izbor ovlašćenih distributera elektronske naplate putarine u postpejd sistemu, koje je doneo v. d. direktor ’Puteva Srbije’”, navodi se u izveštaju DRI o reviziji pravilnosti poslovanja „Puteva Srbije”, koja se odnosi na prihode od putarine i zarade i naknade zarada za 2021. godinu.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

PJONGJANG: Svako mešanje u naše operacije sa izviđačkim satelitima je objava rata

PJONGJANG – Severna Koreja je danas saopštila da će svako mešanje u svoje operacije sa izviđačkim satelitima smatrati objavom rata...

Još priča na sličnu temu