MAJKA RANJENOG STEFANA: U pitanju je pokušaj ubistva

Obavezno pročitajte

Majka dečaka Stefana (11), koji je ranjen na Badnji dan u Gotovuši, izjavila je da je zahvalna Bogu što je njen sin živ i van životne opasnosti, a da ne sme ni da pomisli da je ishod mogao biti i drugačiji, prenosi RTV Gračanica.

– Ja sam tog dana bila u potpunom šoku, a kako bi me smirili rekli su mi da nije pucano direktno u moje dete. Međutim, u razgovoru sa Stefanom došla sam do zaključka da je u njih namerno pucano i da su imali sreće što se sve završilo ranjavanjem – kazala je Zorica Stojanović i dodala da tek sada nakon svega može da se sagleda prava situacija.

Stojanović je istakla da nije bila prisutna na mestu gde se to deslilo, a da je u prvim trenucima prenosila informacije koje su stizale do nje. Naglasila je da su prijatelji i rodbina hteli da ublaže situaciju kako bi je smirili.

– Hvala svima što su hteli da nam i na taj način pomognu i mene kao majku zaštite jer sam bila pod velikim stresom i veoma sam bila uplašena, hvala Bogu što se sve dobro završilo, a sada znam da je to bio pokušaj ubistva – kaže Stojanović, a prenosi RTV Gračanica.

Ona ističe da je sasvim sigurna da je Albanac sa namerom pucao na Stefana i Miloša.

FOTO: PrintscreenFOTO: Printscreen

– Očekujem da Albanac koji je pucao bude najstrože kažnjen i molim pravosudne organe za to, jer ovo se ne oprašta. Pitam se dokle više, zar treba neko da strada – upitala je Stojanović.

Albancu koji je pucao na Stefana i Miloša, prema pisanju prištinske štampe, određen je pritvor do 30 dana.

Podsećamo, Zorica Stojanović izjavila je ranije da su Stefan i mladić Miloš povređeni kada ih je pogodio rikošet.

Gradonačelnik Štrpca i potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić nakon toga je naveo da je A.K. pucao na grupu Srba koja je nosila badnjake i da su to, kako je istakao, rekli i očevici pucnjave u kojoj su ranjeni dečak i mladić srpske nacionalnosti.

– To stoji u zvaničnim izveštajima Policije i Tužilaštva – naveo je Jevtić reagujući na navode Stefanove majke. -Stefanova majka u stanju šoka nije imala sve informacije. Nemojte da zloupotrebljavate njenu muku, da li metak rikošetira ili ne to je bio pokušaj ubistva“, dodao je još Jevtić na Tviteru.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu