25.9 C
Belgrade
nedelja, 26 septembra, 2021

MAJKA NESTALOG MLADIĆA: Kad vidim Vulinovu sliku s kriminalcem, jasno mi je što ne traže mog sina!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Sanja Mihajlović, majka mladića Gorana Mihajlovića čiji se nestanak dovodi u vezu sa grupom Veljka Belivuka, o svom sinu i dalje ne zna ništa, jer pomaka u istrazi nema 29 meseci. Kako ističe u razgovoru za Nova.rs, nakon što se proteklih nedelja u medijima objavljuju fotografije visokih funkcionera policije, pre svega Aleksandra Vulina, s kriminalcima, ne iznenađuje je što se u slučaju njenog sina ništa ne radi.Vulin sa Vladimirom Kovačevićem Kovačem FOTO: Privatna arhivaVulin sa Vladimirom Kovačevićem Kovačem FOTO: Privatna arhiva

Mihajlovićeva mesecima unazad kuca na sva moguća vrata kako bi dobila informacije o istrazi nestanka njegog sina, ali uzalud. Nedavno je, zajedno sa majkom još jednog nestalog mladića, Marom Halabrin, najavila da će uputiti pritužbu Strazburu.

Ona ističe da je strašno što, kao građanin ove zemlje, u Srbiji ne može da nađe pravdu, te je prinuđena da se obraća evropskim institucijama za pomoć.

- Advertisement -

– Niko me nije zvao u proteklom periodu, i dalje nemamo nikakvih informacija o Goranu. Toliko puta sam se obraćala policiji, tražila informacije, trudila se da sarađujem, ali i dalje nema nikakvih pomaka. Iskreno, mogu reći da posle svega čisto sumnjam da se nešto uopšte i radi na slučaju mog sina. Znate, nedavno smo imali slučaj otmice, kako su rekli, visoko-pozicioniranog pripadnika „kavačkog klana“, koja je rešena za tri dana.. Simptomatično je to što je u tom slučaju bilo moguće i pogledati kamere, locirati i rešiti slučaj za svega nekoliko dana, a u slučaju mog sina to nije moguće mesecima – kaže Mihajlovićeva i dodaje:

– To vam samo pokazuje kako se postupa, odnosno da kad hoće da reše neki slučaj, jasno je da to i mogu da urade – ističe ona za Nova.rs.

Ističe da je od početka ukazivala na osobe sa kojima je njen sin bio u kontaktu, gde se kretao, na kamere koje je bilo potrebno pregledati, ali ništa od toga nije bilo dovoljno nadležnim institucijama.Sanja Mihajlović FOTO: Printscreen/N1Sanja Mihajlović FOTO: Printscreen/N1

- Advertisement -

– To ukazuje da se neki ljudi zapravo štite, iz nama nepoznatih razloga. Sve ulice su prekrivene kamerama, govorila sam da nadležni pogledaju kamere u delu gde je moj sin poslednji put viđen, a koji je prekriven nadzorom, i opet ništa. Ne znam da li se možda neko vidi na tim snimcima ko ne bi trebalo ili je nešto treće u pitanju, ali nije urađeno ono što je bilo neophodno – navodi Sanja.

Mihajloviće ističe da polako počinje da gubi nadu u to da će se slučaj njenog sina rasvetlili. Kako ističe, proteklih nedelje smo videli fotografiju funkcionera policije Aleksandra Vulina, zatim i snimke bivšeg prvog čoveka MUP Nebojše Stefanovića na kojima su sa kriminalcima, tako da je ništa više ne iznenađuje.

– Kada vidite tako nešto, više ne znate šta da mislite. Onda vam je jasno što se ne radi na slučajevima. Znate, svi znamo kako funkcioniše obezbeđenje ministra, pa suludo je reći da njemu može da priđe bilo ko i da zatraži da se slika. Pa, šta onda radi to obezbeđenje, je l uopšte nešto rade – ističe Mihajlovićeva.

Podsetimo, Sanjin sin Goran poslednji put je viđen 2019. godine, od kada mu se gubi svaki trag. Pretpostavlja se da je žrtva klana Vejka Belivuka i Marka Miljkovića.

Mihajlovićeva je dosad kucala na sva moguća vrata kako bi saznala ima li pomaka u istrazi Goranovog nestanka, međutim, uvek je nailazila na zid i reči „istraga je u toku, ne možemo ništa da vam kažemo“.Velja Nevolja FOTO: ATA ImagesVelja Nevolja FOTO: ATA Images

Goran je samo jedan od brojnih mladića čiji se nestanak dovodi u vezu sa grupom Veljka Belivuka. Na listi nestalih ima vise od 10 muškaraca, a zasad nije poznato šta se sa njima desilo.

Inače, kriminalna grupa Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, vođe navijača grupe „Principi“, uhapšena je početkom februara u velikoj akciji MUP i BIA. Sumnjiče se za najteža krivična dela, među kojima su ubistva, otmice i iznude.

BONUS VIDEO

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti