28.4 C
Belgrade
utorak, 28 juna, 2022

MAĐARSKA PROTIV ZAPADNJAČKE HISTERIJE: Neprihvatljivi predlozi za šest paketa sankcija Rusiji!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

BUDIMPEŠTA – Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da postoje izgledi za dolazak „ere recesije” u Evropi pošto se kontinent bori sa rastućim cenama energije i visokom inflacijom zbog rata u Ukrajini.

Orban je u obraćanju u parlamentu, gde je položio zakletvu kao predsednik vlade naklon pobede na izborima u aprilu, rekao da Budimpešta neće blokirati sankcije Evropske unije uvedene Rusiji zbog napada na Ukrajinu sve dok one ne predstavljaju rizik po energetsku bezbednost Mađarske, prenosi Rojters.

- Advertisement -

Mađarski premijer je takođe naveo da će vlada raditi na suzbijanju inflacije u zemlji, pri čemu će preduzimati oprezne korake u pogledu regulisanja cena.

Dodao je da će vlada koordinisati svoje korake sa centralnom bankom.

Sijarto: Neprihvatljivi predlozi za šesti paket sankcija

BRISEL – Predlozi za šesti paket sankcija Evropske komisije Rusiji koji uključuju isporuke gasa i nafte nisu prihvatljivi, rekao je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto u Briselu u pauzi sastanka ministara spoljnih poslova EU.

- Advertisement -

Mađarska je predložila izuzeće za isporuke nafte naftovodom u slučaju da EU uvede embargo, rekao je ministar mađarskim novinarima, preneo je MTI.

On smatra da bi to bilo najjednostavnije rešenje koje bi zadovoljilo potrebe Brisela, a da istovremeno zemlje koje naftu dobijaju preko naftovoda ne budu dovedene u izuzetno težak položaj, prenosi Tanjug.

Sijarto je obećao da mađarska vlada nikada neće dozvoliti da Mađari plaćaju cenu rata u smislu svoje bezbednosti, bilo fizički, energetski ili ekonomski.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti