15 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

MAĐARI OTKAZALI POSLUŠNOST ZAPADU: Ne podržavamo nove energetske sankcije Rusiji

NAJČITANIJE

- Advertisement -

BUDIMPEŠTA – Mađarska vlada neće podržati predlog Estonije o uvođenju novih sankcija na isporuke ruskih energenata za zemlje EU, i ne namerava da uvodi nikakva ograničenja u pogledu ulaznih viza ruskim državljanima, saopštio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

Mađarski ministar je, posle telefonskog razgovora sa estonskim kolegom Urmasom Rejnsaluom, naveo da je vlada u Talinu već pokazala želju da iznese sugestije celoj Evropskoj uniji vezano za osmi paket sankcija Rusiji, koji će uključivati potpuni embargo na isporuku energenata. Budimpešta se, prema rečima mađarskog ministra, protivi takvim idejama.

- Advertisement -

„Ne želimo čak ni da pregovaramo o energetskim sankcijama”, napisao je Sijarto na svojoj Fejsbuk stranici.

On je saopštio i da mađarska vlada ne namerava da uvodi nikakva ograničenja u pogledu ulaznih viza ruskim državljanima i da će u tom smislu slediti sličan stav nekih članica Evropske unije, prenosi Tanjug.

„Delimo stav nemačkog kancelara i ne planiramo da uvodimo bilo kakva ograničenja”, napisao je Sijarto na Fejsbuku.

- Advertisement -

Litvanija je pozvala prošle nedelje na prekid izdavanja viza ruskim građanima na nivou cele Evropske unije. Zabranu podržavaju, između ostalih, Finska i Estonija, ali joj se protive nemački kancelar Olaf Šolc i Evropska komisija.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti