24.3 C
Belgrade
nedelja, 1 avgusta, 2021

ORBAN PORUČIO EU: Džabe rezolucije i pretnje, mađarskoj deci nećete nametati gej propagandu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen dala je ultimatum Mađarskoj poručivši da ta zemlja mora da izmeni novi zakon koji, kako tvrdi, krši LGBT prava ili će se u suprotnom suočiti sa pokretanjem prekršajnog postupka od strane Evropske komisije.

Ubrzo je stigao i odgovor iz Kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana.

– Nastojanja Evropske unije da primora Mađarsku da odustane od novog zakona, kojim se u školama zabranjuje sadržaj koji promoviše homoseksualnost, biće uzaludna – izjavio je šef Kabineta premijera Mađarske.

mad
- Advertisement -

Ursula Fon der Lajen je ranije, na plenarnoj debati Evropskog parlamenta održanoj nakon sastanka Evropskog saveta 24. i 25. juna, istakla da je novi mađarski zakon bio glavna tema među šefovima država i vlada na zasedanju Evropskog saveta.

Napominje da mađarski zakon „izjednačava homoseksualnost sa pornografijom“, nazivajući još jednom takav zakon diskriminatornim i sramotnim“, preneo je Tan

Dodala je i da je zakon u potpunoj suprotnosti sa suštinskim vrednostima EU.

- Advertisement -

Predsednica EK je izjavila da, ako država članica EU prekrši vladavinu zakona na način koji ima posledice po novac evropskih poreskih obveznika i budžet EU, Komisija je dužna da protiv te države preduzme mere.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel je rekao da je ovaj zakon izazvao „duboku zabrinutost“ među liderima EU.

- Advertisement -
SourceNovosti
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti