16.1 C
Belgrade
petak, 24 septembra, 2021

LUKAŠENKOV APEL: Planeta može da „eksplodira“ u svakom trenutku

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Lukašenko o svetskoj krizi

Beloruski lider Aleksandar Lukašenko u predizbornom obraćanju naciji i parlamentu poručio je da planeta klizi u propast i da bi mogla da „eksplodira“ u svakom trenutku.

„Naša planeta postepeno, ali sigurno klizi u propast. Čini se da je dovoljno zapaliti običnu šibicu i planeta će eksplodirati“, rekao je on.

- Advertisement -

On je istakao da je „najgore što su međunarodno-pravni i multilateralni politički instrumenti regulisanja, kojima su se tako ponosili tokom hladnog rata, u stvari postali anahronizmi, koje niko ne uzima u obzir“.

„Nažalost, ispostavilo se da svetske vladajuće elite nisu u stanu da razviju nove instrumente“, rekao je Lukašenko.

Beloruski lider je naglasio da svet postaje sve nestabilniji i nepredvidljiviji.

lukašenko,
- Advertisement -

© FOTO : THE PRESS SERVICE OF THE PRESIDENT OF THE REPUBLIC OF BELARUSLukašenko najavio promene u zemlji – počinje sa Ustavom

„Osnovna neslaganja između država i saveza nakupljena tokom poslednjih decenija prelaze u kritičnu fazu sukoba. U poslednje vreme nijedan od najvažnijih međunarodnih problema nije bio rešen“, istakao je Lukašenko tokom obraćanja narodu i parlamentu.

Prema njegovim rečima, integracione strukture u svetu prolaze kroz sistemsku krizu, a neke su u suštini nestale i postoje samo na papiru.

„Ceo svet je utonuo u haos trgovinskih ratova, nacionalnog protekcionizma, političkih i informacionih sukoba. Integracione strukture u svetu prolaze kroz sistemsku krizu, a neke su u suštini nestale i postoje samo na papiru. Najmoćniji pokazatelj tog procesa u EU je ‘bregzit’, kao i sve veće nesuglasice između stare i nove Evrope unutar saveza. Raste napetost u vojnoj sferi, što dovodi do novog kruga trke u naoružanju“, zaključuje Lukašenko.

U Belorusiji danas (4. avgusta) počinje prevremeno glasanje na izborima za predsednika Belorusije i trajaće do 8. avgusta. Predsednički izbori u Belorusiji održaće se 9. avgusta. Za najvišu državnu funkciju kandidovalo se pet kandidata. Lukašenko se kandiduje za šesti mandat. Trenutno je u ovoj zemlji predizborna kampanja koja će trajati do 8. avgusta.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti