6.8 C
Belgrade
ponedeljak, 29 novembra, 2021

LUKAŠENKO: Zapad finansira pobunu u Belorusiji

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Lukašenko progovorio o finansiranju

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko siguran je da Zapad finansira proteste i nerede u republici. On je pozvao države EU da obrate pažnju na svoje probleme, a ne da diskutuju o situaciji u Belorusiji.

„Zapadne države već direktno, ne krijući, govore da prikupljaju sredstva i šalju ih u Belorusiju. Mi to vidimo“, rekao je Lukašenko na sednici Saveta bezbednosti.

lukašenko,
- Advertisement -

„Naravno, mi ne možemo da ispratimo sva sredstva koja pristižu, jer ih mnogo dolazi u kešu. Međutim, mi to znamo i na to se koncentrišemo“, dodao je on.

Lukašenko je pozvao lidere EU da ne diskutuju o situaciji u Belorusiji, već da obrate pažnju na probleme u svojim zemljama.

Hvala radnicima

Predsednik Belorusije je zahvalio radnicima koji se nisu pridružili štrajku i obećao da će rešiti situaciju sa demonstrantima koji ih sačekuju na ulazu u fabrike.

- Advertisement -

„Brinu nas pretnje i napadi na rukovodioce i radnike u preduzećima. Oni, pre početka i na kraj radnog dana prolaze kroz špalir agresivne mase. Kao gestapo. Samo želim da kažem radnicima, da im izrazim zahvalnost i zamolim da ne spuštaju pogled na asfalt. Vi ste radnici, gospodari te fabrike, sa demonstrantima koji vas dočekuju na ulazu ćemo mi rešiti problem“, rekao je Lukašenko, prenosi agencija BelTa.

Predsednik Belorusije je na sednici Saveta bezbednosti na kojem su putem video-linka učestvovali rukovodioci regiona izjavio da je i dalje teška društveno-politička situacija u zemlji.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

2 KOMENTARA

Ostavite komentar

Najnovije vesti