27.1 C
Belgrade
sreda, 10 avgusta, 2022

LUKAŠENKO VOJSCI I POLICIJI: Pratite kretanje NATO-a i zaustavite nerede u Minsku

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Lukašenko izdao naređenje

Predsednik Belorusije naložio je Ministarstvu odbrane da prati kretanje trupa NATO-a u Poljskoj i Litvaniji i da se ne „stidi“ da pošalje svoje jedinice u njihovom smeru.

„Ministarstvo odbrane treba da obrati posebnu pažnju na kretanje snaga NATO-a na teritoriji Poljske i Litvanije. Treba da pratimo kuda se kreću i šta smeraju. Međutim, u ovom trenutku vidimo njihove planove. To nas posebno ne zabrinjava, ali neke činjenice, posebno u smeru Grodna, nas teraju na razmišljanje“, rekao je Lukašenko.

- Advertisement -

On je izjavio da „obavezno treba preduzeti mere i ne stideti se izvoditi našu vojsku, tehniku u pravcu njihovog kretanja“.

„Moramo kontrolisati to pitanje. Posebno u Grodnu (zapadna Belorusija). Jer postoji veća želja da se tamo destabilizuje situacija, nego u Minsku“, dodao je beloruski predsednik.

„Zveckati gusenicama na granici sa Belorusijom, održavati vojne vežbe je kontraproduktivno. Oni to treba da znaju i da odgovaraju, ako se nešto desi“, rekao je Lukašenko.

- Advertisement -

Ruski predsednik je naložio Pograničnom komitetu da pojačaju zaštitu granice, kako u zemlju ne bi ušli „militanti i oružje“, kao i sredstva za finansiranje protesta.

Što se tiče samih demonstranata, on je naredio MUP da okonča nerede, posebno u Minsku.

„U Minsku više ne sme biti nikakvih nereda. Ljudi su umorni i žele mir“, zaključio je Lukašenko.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti