LUKAŠENKO VOJSCI I POLICIJI: Pratite kretanje NATO-a i zaustavite nerede u Minsku

Obavezno pročitajte

Lukašenko izdao naređenje

Predsednik Belorusije naložio je Ministarstvu odbrane da prati kretanje trupa NATO-a u Poljskoj i Litvaniji i da se ne „stidi“ da pošalje svoje jedinice u njihovom smeru.

„Ministarstvo odbrane treba da obrati posebnu pažnju na kretanje snaga NATO-a na teritoriji Poljske i Litvanije. Treba da pratimo kuda se kreću i šta smeraju. Međutim, u ovom trenutku vidimo njihove planove. To nas posebno ne zabrinjava, ali neke činjenice, posebno u smeru Grodna, nas teraju na razmišljanje“, rekao je Lukašenko.

- Advertisement -

On je izjavio da „obavezno treba preduzeti mere i ne stideti se izvoditi našu vojsku, tehniku u pravcu njihovog kretanja“.

„Moramo kontrolisati to pitanje. Posebno u Grodnu (zapadna Belorusija). Jer postoji veća želja da se tamo destabilizuje situacija, nego u Minsku“, dodao je beloruski predsednik.

„Zveckati gusenicama na granici sa Belorusijom, održavati vojne vežbe je kontraproduktivno. Oni to treba da znaju i da odgovaraju, ako se nešto desi“, rekao je Lukašenko.

Ruski predsednik je naložio Pograničnom komitetu da pojačaju zaštitu granice, kako u zemlju ne bi ušli „militanti i oružje“, kao i sredstva za finansiranje protesta.

Što se tiče samih demonstranata, on je naredio MUP da okonča nerede, posebno u Minsku.

„U Minsku više ne sme biti nikakvih nereda. Ljudi su umorni i žele mir“, zaključio je Lukašenko.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

SPREMA SE NAPAD NA JAKOVA MILATOVIĆA!

Kako nezvanično saznajemo iz krugova jedne od bezbednosnih službi iz regiona, Jakov Milatović je ozbiljno bezbednosno ugrožen i ne...

Još priča na sličnu temu