21.3 C
Belgrade
subota, 21 maja, 2022

LUKAŠENKO UPOZORAVA: Belorusija može da nanese neprihvatljivu štetu neprijatelju

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Belorusija će razmestiti trupe za specijalne operacije u tri područja u blizini njene južne granice sa Ukrajinom, reagujući na „sve veću pretnju“ SAD i njihovih saveznika, saopštile su oružane snage, pošto je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao da je Moskva pristala da pomogne Minsku da proizvede rakete.

„SAD i njihovi saveznici i dalje jačaju svoje vojno prisustvo na državnim granicama Belorusije. Jačina tih snaga je više nego udvostručena u poslednjih šest meseci“, rekao je načelnik Generalštaba Belorusije Viktor Gulevič, preneo je Gardijan.

- Advertisement -

On je naglasio da pojačano vojno prisustvo zapadnih saveznika „svedoči o sve većoj pretnji po Republiku Belorusiju“, dodajući da Belorusija takođe razmešta jedinice vazdušne odbrane, artiljerije i za lansiranje raketa za vojne vežbe na zapadu.

Ovo saopštenje je usledilo nakon što je Lukašenko ranije danas rekao da je Moskva pristala da pomogne Minsku da proizvede rakete da bi pojačao svoje vojne kapacitete.

Govoreći na sastanku zvaničnika u domenu odbrane, Lukašenko je rekao da su događaji u Ukrajini ukazali na to da je važno imati trupe sa modernim oružjem i zalihama velike efikasnosti, izvestila je državna agencija Belta.

- Advertisement -

Lukašenko je rekao da je beloruska vojska spremna za borbe i moći će da „nanese neprihvatljivu štetu neprijatelju“ u slučaju agresije od spolja.

„Mi smo realisti, shvatamo da nećemo moći da porazimo NATO. Međutim, raspolažemo svim oružjem da nanesemo štetu, naročito na teritorijama sa kojih ćemo biti napadnuti“, dodao je Lukašenko.

Beloruski predsednik je rekao da „ništa ne najavljuje, ali želim da svi shvate kakav opseg oružja imamo“.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti