1.1 C
Belgrade
utorak, 7 decembra, 2021

LUKAŠENKO UDARIO NA MINISTRE: Nema prisilne vakcinacije, pustite ljude da žive, nema maltretiranja!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da ima negativan stav prema kaznama koje se izriču zbog nenošenja maski. Ministarstvo zdravlja Belorusije ukinulo je obavezno nošenje maski koje je bilo uvedeno 9. oktobra zbog rasta broja zaraženih od virusa korona.

„Ukida se obavezno korišćenje maski fizičkim licima prilikom posete objektima, organizacijama, izuzetak su privatni automobili, vazdušni, morski i železnički transport, kao i metro“, navodi agencija Belta saopštenje Ministarstva zdravlja Belorusije.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je izjavio da ima negativan stav prema kaznama koje se izriču zbog nenošenja maski, saopštila je pres služba predsednika Belorusije.

- Advertisement -

„Bez obzira na moj negativan i oštar stav prema pritiscima na ljude, maskama i ostalim stvarima, treba se vakcinisati. Ja nikada nisam bio protiv toga… Ja ne mogu da zabranim da se ljudi vakcinišu, ali nećete prisiljavati ljude“, rekao je on u okviru razgovora o epidemiološkoj situaciji i merama protiv kovida-19.

Na njegovo pitanje da li su svi prisutni uradili PCR test i da li su bili u karantinu pre sastanka sa predsednikom države, odgovorili su negativno.

„I dobro ste uradili, jer kod nas se to ne radi… Zašto maltretirate ljude ako kod predsednika slobodno dolazite? Zašto ste policiju mobilisali da proverava nošenje maski? Svuda se mešate“, izjavio je predsednik Belorusije.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti