19.5 C
Belgrade
subota, 26 septembra, 2020

LUKAŠENKO: U toku je hibridni rat i diplomatski pokolj

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

HOLBRUK OTKRIO, SVET U ŠOKU: Milo je korisna bitanga, radio je za NATO tokom bombardovanja Srbije

Milo i prevareCrnogorski predsednik se hrabro suprotstavio Slobodanu Miloševiću i pomagao NATO u ogromnoj meri tokom rata na...

Lukašenko o trentnoj situaciji u zemlji

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je na sastanku u Minsku izjavio da se neki susedi neumorno otvoreno mešaju u poslove Belorusije i vrše pritisak na državu.

Lukašenko tvrdi da „neumorni susedi“ zemlje ne samo da otvoreno iznose svoj stav o ponovnim izborima u zemlji, već počinju da se mešaju u unutrašnja pitanja zemlje i vrše pritisak na državu.

„U toku je diplomatski rat“, rekao je Lukašenko, prenosi državna agencija Belta.

- Advertisement -

Beloruski lider dodao je da se protiv zemlje vodi i „hibridni rat“ i „diplomatski pokolj na najvišem nivou“.

„Danas je u toku određena faza hibridnog, kažem otvoreno, rata protiv Belorusije. Kako to drugačije nazvati? Ovom borbom, ratom suprotstavljenih strana pogođeni su mediji i informativna sfera. Diplomatski pokolj protiv nas započeo je na najvišem nivou“, istakao je Lukašenko.

Lukašenko uveren je da plan za priključenje oblasti Grodno Poljskoj neće biti sproveden.

- Advertisement -

„Vidite ove izjave da će, ako se Belorusija raspadne, Grodnjenska oblast otići u Poljsku. Oni već otvoreno govore o tome, sanjaju o tome. Ništa im taj plan neće uspeti, to sigurno znam“, istakao je Lukašenko, prenosi državna agencija Belta.

On je dodao da je zemlja sada prinuđena da troši ogroman novac kako bi stabilizovala situaciju na zapadnoj granici, gde su prebačene neke vojne jedinice.

Situacija u Belorusiji

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska.

Prvih dana protesta, snage bezbednosti su za razbijanje demonstranata koristile vodene topove, suzavac, šok-bombe i gumene metke. Kasnije je policija prekinula da rasteruje demonstrante i primenjuje silu. Tokom protesta privedeno je oko sedam hiljada demonstranata, a hospitalizovano nekoliko stotina ljudi, među kojima i pripadnici policije. Poginule su tri osobe.  

SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti

HARADINAJ: „Ubijao sam Srbe kad god sam IMAO PRILIKE“

Haradinaj bandaPotpredsednik udruženja veterana takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Nasim i brat od strica Ramuša Haradinaja, koji je...

ODLUČENO: Crna Gora uvodi POLICIJSKI ČAS!

Crna Gora uvodi policijski čas za pojedine gradove zbog teške situacije sa virusom korona.U Nikšiću, Beranama i...

ČUDO BOŽJE: Vernici se kunu da nikad nisu videli ništa slično

Vernici u manastiru TumaneVažno je s kakvom verom i namerom dođemo u svetinju, a još važnije kakvi iz...

RUSI PREKINULI DRAMU I PANIKU GEJTSA I SZO: Imunitet doživotan na infekciju!

Rusi i Vektor vakcinaAntitela na virus korona nastaju dve nedelje nakon prvog primanja vakcine koju je razvio Državni...

KORONA NACIZAM: Puštaju PSE na ljude da NANJUŠE VIRUS!

Korona, psi i ljudiPsi njuškari poznati su prizor na aerodromima širom sveta, gde ih granični agenti koriste za...