LUKAŠENKO SRPEMAN DA PREDA OVLAŠĆENJA: „Nisam svetac“

Obavezno pročitajte

Lukašenko o novom ustatu

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da se radi na trećoj verziji obnovljenog Ustava.
„Treba nam novi Ustav. Predložili su mi dve verzije. Odbacio sam ih jer se malo razlikuju od aktuelne. Radi se na trećoj verziji. Dođite, sedite, i radićemo na Ustavu“, rekao je beloruski lider i dodao da neće napustiti dužnost pod pritiskom.

- Advertisement -

On je dodao da vlast u Belorusiji nikada neće pasti i, iako su neki ljudi stekli utisak da je već „pala“ i da uopšte ne postoji, treba da se strpe.

„Oni (protivnici aktuelne vlasti u Belorusiji) su ljude zatrovali društvenim mrežama. I neki su stekli utisak da je gotovo – vlast je pala, nema vlasti. Vlast nikada neće pasti. Vi me poznajete. A s njima ćemo izaći na kraj. Prosto se treba strpeti“, poručio je Lukašenko.

On je dodao da ako Belorusi „unište“ njega, svog prvog predsednika, učiniće isto i sa ostalima.

„Ja nisam večan. Ali ako uništite svog prvog predsednika, uništavaćete, kao u susednim zemljama, i sve ostale. Belorusi ne treba da to čine“, poručio je Lukašenko.

Lukašenko je rekao da „nije svetac“, da je po karakteru grub, ali da u suprotnom „ne bi bilo zemlje“.

„Da, ja nisam svetac. Vi poznajete moju grubost. Da nije bilo grubosti, ne bi bilo zemlje, vi to znate. Takođe dobro znate da ja vašu decu neću uvrediti i da zemlju neću nikome dati. To je glavno“, istakao je on, prenosi državna agencija „Belta“.

Lukašenko je dodao da ruski predsednik Vladimir Putin i on dele isto mišljenje – zbrka oko Belorusije nije slučajna. On je istakao da su neredi u Belorusiji isprovocirani tako da vlast usmeri svoju vojsku na dešavanja u unutrašnjosti.
„Ko danas može garantovati da su te snage koje se približavaju spolja prema nama ravnodušne? Ne, Putin i ja smo istog mišljenja da cela ova zbrka nije uzaludna“, istakao je on.

On je dodao da ako Belorusi izađu na ulice vlast će to istrpeti, ali ako krenu da „lome“, vlast će odgovoriti.

„Danas ne treba misliti telefonom ajfonom, nego mozgovima. Mislite! Prenesite svima da niko nikoga neće nagovarati. To je sve. Došlo je do te granice, i ako je pređete – neka vam je Bog u pomoć. Ako izađete na ulice, mi ćemo istrpeti, ali ako krenete da lomite – odgovaraćete za to“, upozorio je Lukašenko.

Lukašenko je pozvao demonstrante da ne provociraju policiju.

„Na provokacije ćemo odgovarati na odgovarajući način. Umirite se. Shvatite, vojnik vam neće oprostiti kada ga tučete po leđima iz automobila. Molio sam pre ovih događaja – ne provocirajte. Oni će štititi svoje porodice, na koje se danas vrši pritisak preko društvenih mreža“, rekao je Lukašenko. On je takođe skrenuo pažnju na to da mnogi uhapšeni učesnici demonstracija ciljano planirali i preduzimali takve akcije, i to još na dan izbora, pre zatvaranja svih glasačkih mesta.

Najstariji beloruski diplomata podržao proteste: jedini izvor vlasti u našoj zemlji je narod
Kako je rekao Lukašenko, mnogi od njih su bili u alkoholisanom stanju ili pod dejstvom narkotika.

„Sve sam izdržao, izdržaću i ovo“

Prilikom posete fabrike MZKT u Minsku jutros, Lukašenko je izjavio da su izboru u republici prošli normalno, a da 80 odsto glasova birača ne može biti falsifikovano.

„Znam, razumem šta se dešava. Vi ste radnici. Vi mene takođe znate. Uvek ste podržavali predsednika, to znam. Evo i neka niste svi. Ali zapamtite, muški ću vam reći: najstrašnija stvar u životu je izdaja. Ne želim da vas prekorim da ste nekoga izdali. Ja dobro znam šta se dešava“, rekao je Lukašenko.

Takođe je pozvao zaposlene u predzeću da nastave da rade.

„Sve sam preživeo. Preživeću i ovo. Ali sada mislite o sebi. Evo ja sam, na primer, otišao (sa vlasti). Šta sutra, jeste li misliti o tome. Molim vas, ne uništavajte svoje predzeće, da bi imali platu. Lukašenko će sutra otići, ali vi ćete ovde ostati“, poručio je predsednik radnicima.

SourceSputnik

2 COMMENTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu