15 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

LUKAŠENKO PROGLASIO STVARANJE NOVOG SVETA: Vreme je i da Belorusija postane članica „šangajske porodice“

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Belorusija, koja je trenutno posmatrač, odlučila je da postane punopravni član „šangajske porodice“, rekao je predsednik Aleksandar Lukašenko na sastanku sa generalnim sekretarom ŠOS Džang Mingom u Samarkandu.

„Radeći kao posmatrač u organizaciji, odlučili smo da je vreme da postanemo punopravni član naše ‘šangajske porodice’. Znam da ste nas podržavali i podržavate na ovom putu. I veoma smo vam zahvalni za ovo“, rekao je šef države.

- Advertisement -

On je podsetio da je Belorusija počela da sarađuje sa ŠOS pre 12 godina, kada je ta organizacija „samo pokušavala da se uklopi u svetski poredak“.

„Tada je ŠOS bila još mlada organizacija… Sada se Šangajska organizacija za saradnju je budućnost, veoma uticajan pol“, naglasio je Lukašenko.

Minsk je ove godine zvanično podneo zahtev za ulazak u ŠOS kao punopravni član. Planirano je da to bude razmatrano na samitu u Samarkandu.

- Advertisement -

Beloruski lider boravi u radnoj poseti Uzbekistanu kako bi prisustvovao samitu Šangajske organizacije za saradnju, koji se održava od 15. do 16. septembra.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti