LUKAŠENKO: Od Belorusije žele da stvore novu Ukrajinu i priključe je NATO-u

Obavezno pročitajte

Od Belorusije žele da naprave novu Ukrajinu i da je priključe NATO bloku, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na sastanku sa državnim sekretarom Saveta bezbednosti Aleksandrom Volfovičem.

Prema njegovim rečima, u Ukrajini su već formirani neki pukovi, neki bataljoni, ne samo za svrgavanje vlasti.

- Advertisement -

„Sa ciljem da se otkine i pripoji NATO-u. Opet žele da naprave novu Ukrajinu ovde u Belorusiji. To se ne sme dozvoliti. Ja o tome govorim iskreno i otvoreno, kako biste znali“, podvukao je beloruski lider.

Lukašenko je saopštio da dobija sve veći broj informacija o tome da opozicioneri i njihovi rođaci koji su napustili Belorusiju danas razvijaju posao i direktno govore o tome da će prikupiti novac, a onda će organizovati Buču.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu