LUKAŠENKO NA SASTANKU SA ŠOJGUOM: Ne treba se opuštati, Poljaci i Litvanci su započeli pokrete

Obavezno pročitajte

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na sastanku u Minsku razgovarali su o pitanjima borbene obuke i koordinacije saveznih snaga.

„Zahvalan sam vam što i pored svih poteškoća ovde držite nekoliko hiljada ruskih vojnika. Mi smo se, koliko je potrebno, uključili u taj proces. Obučavamo momke zajedno sa vašim oficirima, uvežbavamo koordinaciju“, rekao je beloruski lider, prenosi agencija Belta.

- Advertisement -

Prema rečima Lukašenka, ne treba se opuštati.

„Vojnike obučavamo kako treba jer se ne treba opuštati. Vidite da su Poljaci i Litvanci započeli pokrete u našem pravcu. Zato je ovo dobra podrška beloruskoj vojsci koja štiti Saveznu državu na zapadnom krilu“, naglasio je Lukašenko.

Na sastanku, Lukašenko je izjavio da je u razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom prošle nedelje dogovoreno „da će u slučaju agresije na Belorusiju Ruska Federacija štititi Belorusiju kao svoju teritoriju“.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu