LUKAŠENKO I SI: Zajedno ćemo da branimo međunarodnu nepristrasnost i pravdu

Obavezno pročitajte

Kina je spremna da zajedno sa Belorusijom brani međunarodnu nepristrasnost i pravdu, izjavio je kineski predsednik Si Đinping tokom sastanka sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom u Pekingu.

„(Kina) je spremna da zajedno sa Belorusijom promoviše realizaciju Globalne razvojne inicijative i Globalne bezbednosne inicijative i brani međunarodnu nepristrasnost i pravdu“, rekao je kineski lider, prenosi Centralna televizija Kine.

- Advertisement -

Si Đinping je istakao i da je Kina spremna da održava blisku saradnju sa Belorusijom i ostvaruje obostrano korisnu bilateralnu saradnju u investicionoj, trgovinskoj, ekonomskoj i drugim oblastima.

Kineski predsednik takođe je primetio da je Minsk uvek pružao Kini snažnu podršku u pitanjima koja utiču na njene suštinske interese i „Kina to veoma ceni“.

On je istakao da Peking snažno podržava Belorusiju da sledi sopstveni put razvoja i protivi se mešanju spoljnih sila u unutrašnje stvari zemlje.

Si je istakao da je Kina spremna da zajedno sa Belorusijom otključa potencijale saradnje u različitim oblastima, ojača međusobno političko poverenje, promoviše dalji razvoj kinesko-beloruskih odnosa i donese više koristi narodima dveju zemalja.

Lukašenko se nalazi u dvodnevnoj radnoj poseti Kini.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu