LUKAŠENKO: Gotova je bahanalija u Belorusiji

Obavezno pročitajte

Lukašenko zvanično

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da se „bahanalija“ u zemlji završava i da je nastupilo vreme da se Belorusija pozabavi pitanjima ekonomije.

On je to rekao tokom posete preduzeću „Savuškiin-Orša“ u Vitebskoj oblasti.

Lukašenko je takođe ocenio da između državnih i privatnih kompanija u Belorusiji ne bi trebalo da bude razlike.

„U svakom preduzeću bi trebalo da postoji efikasni program rada, da se koriste savremene tehnologije i da se postižu dobri rezultati. Tome ćemo sada posvetiti veliku pažnju“, naglasio je on.

Situacija u Belorusiji

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska.

Lukašenko,

Prvih dana protesta, snage bezbednosti su za razbijanje demonstranata koristile vodene topove, suzavac, šok-bombe i gumene metke. Kasnije je policija prekinula da rasteruje demonstrante i primenjuje silu. Tokom protesta privedeno je oko sedam hiljada demonstranata, a hospitalizovano nekoliko stotina ljudi, među kojima i pripadnici policije. Poginule su tri osobe.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu