18.8 C
Belgrade
utorak, 28 septembra, 2021

VUČIĆ IZDAO LUKAŠENKA: Ovako mu vraća za sve što je Lukašenko uradio za Srbiju!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Iako je Belorusija uvek bila na strani Srbije po pitanju Kosovo, dok na zvaničnici EU prisiljavaju da priznamo nezavisnost naše južne pokrajine poruka SNS je jasna, ako EU zatraži sankcije, naš državni interes je ulazak u EU.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je za sada bespredmetno komentarisati da li će se Beograd priključiti sankcijama Brisela protiv Belorusije.

– Hajde da vidimo o čemu se radi, pa će onda Srbija da odluči u odnosu na te stvari, u odnosu na naše evropske integracije i aspiracije ali i naš državni interes – izjavila je Brnabić odgovarajući na pitanje Radija slobodna Evropa o tome da li će se Srbija priključiti sankcijama.

- Advertisement -

Nakon što su u nedelju 23. maja beloruske vlasti prisilile avion kompanije Rajaner da sleti u Minsk i pritvorile novinara Ramana Prataseviča i njegovu devojku koji su bili na tom letu, lideri Evropske unije (EU) pozvali su na hitno uvođenje oštrijih sankcija Belorusiji.

Šefovi država i vlada EU zatražili su da se usvoje “neophodne mere”, koje između ostalog obuhvataju i zabranu preleta vazdušnog prostora EU za belorusku aviokompaniju, kao i sprečavanje pristupa evropskim aerodromima za letove beloruskih aviokompanija.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti