4.3 C
Belgrade
nedelja, 5 decembra, 2021

LUDNICA ZBOG VAKCINA: Paraliza lica, zdravstveni zvaničnici ne znaju da li da daju drugu dozu

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministarstvo zdravlja Izraela saopštilo je da je oko 13 osoba prijavilo blagu paralizu lica kao posledicu primanja vakcina protiv korona virusa, a taj broj bi mogao biti i veći, zbog čega su zdravstveni zvaničnici postavili pitanje da li bi u tom slučaju trebalo davati drugu dozu vakcine, što zastupa Ministarstvo, prenosi Džerusalem post.

Izrael: 13 osoba prijavilo blagu paralizu lica kao posledicu primanja vakcine 1Foto: EPA-EFE/ ABIR SULTAN

Najmanje 28 sati sam imao paralizu lica, rekla je jedna od osoba, koja dodaje da nikakve druge simptome nije imala, osim blagog bola u ruci u koju je data vakcina.

- Advertisement -

Ta osoba navodi da je neodlučna da li treba da primi drugu dozu vakcine, a dok direktor Institua za zarazne bolesti Šeba medicinskog cenzra Galija Rahev navodi da ona takvom pacijentu ne bi dala drugu dozu, Ministarstvo zdravlja smatra da je i u tom slučaju potrebna revakcinacija.

Rahaev je dodala da niko ne zna da li je to povezano sa vakcinom ili ne, dok Ministarstvo zdravlja ističe da bi druga doza trebalo da bude data kada paraliza prođe.

Više od dva miliona Izraelaca primilo je Fajzerovu vakcinu protiv korona virusa i većina vakcinisanih nije imala nikakve probleme, ili je imala blage simptome, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti