LUDILU NEMA KRAJA: Kome sve odgovara smrt Vladimira Cvijana?

Obavezno pročitajte

Kome je odgovaralo da Vladimira Cvijana više nema i kome je odgovaralo da se javnost ne obavesti da je preminuo? Cvijan je još 2013. godine nakon razlaza sa naprednjacima upozoravao javnost da SNS laže narod, da ne ispunjava obećanja i da je Vučić diktator. Da nije možda glavu izgubio zbog toga – pitaju zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić i predsednik Izvršnog odbora DS Srđan Milivojević, koji su se danas obratili javnosti.

Rakić i Milivojević su istakli da se „zaboravlja da u bilans mafijaške vlasti Aleksandra Vučića treba ubrojati i ljude koji su ubijeni ili su stradali pod veoma misterioznim okolnostima, a ne samo opljačkane desetine milijardi evra“.Dragana Rakić i Srđan Milivojević FOTO: Direktno.rsDragana Rakić i Srđan Milivojević FOTO: Direktno.rs

Dragana Rakić upitala je „zašto je država sakrivala vest o smrti visokog funkcionera Vladimira Cvijana“ i kako je to moguće, „kada znamo da je u Srbiji uobičajeno da se vesti o ubistvima i samoubistvima stalno pojavljuju u medijima“.

- Advertisement -

– Zašto je ćutala Advokatska komora koja ga je izbrisala iz članstva nakon šest meseci od smrti? – upitala je zamenica predsednika Demokratske stranke.Vladimir Cvijan FOTO: PrintscreenVladimir Cvijan FOTO: Printscreen

– Nije važno da li ste sportista, glumac, reditelj, pevač, sudija, profesor univerziteta, vladika, građanski aktivista, političar ili samo zainteresovan građanin, dovoljno je da javno iskažete svoj stav koji je različit od stava stranke na vlasti i da budete tretirani kao državni neprijatelj i strani plaćenik – rekla je Rakić i podsetila na dešavanja u Šapcu, kada se policija sklonila kako bi batinaši iz SNS-a mogli čekićima, motkama i bagerom da nasrću na narod. Taj incident našao se čak i u rezoluciji Evropskog parlamenta u kojoj se Srbija osuđuje zbog kršenja ljudskih prava, a za koju su glasali čak i tzv. Vučićevi prijatelji iz Evrope.FOTO: Direktno.rsFOTO: Direktno.rs

Navela je Dragana Rakić da to nije bio kraj dešavanjima iz Šapca.

– Naprednjaci su u Šapcu napravili poternice sa licima nekoliko svojih sugrađana, među kojima je i mlada novinarka Isidora Kovačević. Na tim poternicama piše „traži se“ i nudi se nagrada onome ko uhvati ove ljude, što neodoljivo podseća na spot koji najavljuje ubistvo Ollivera Ivanovića. Zato smo mi danas zabrinuti za bezbednost Isidore Kovačević, reditelja Gorana Markovića, aktivistkinje Aide Ćorović, svakog čoveka u Srbiji. Dokle god je jednom građaninu u Srbiji ugrožena bezbednost, niko nije bezbedan u Srbiji. Režim ne pravi razliku među nama – mi smo za njih neprijatelji koje treba uništiti – zaključila je Rakić.

Predsednik Izvršnog odbora DS-a Srđan Milivojević istakao je da predsednik Srpske napredne stranke stalno voli da se poredi sa Demokratskom strankom.

– Jedan podatak najbolje oslikava zašto je za Aleksandra Vučića to uzaludan posao. Za 31 godinu Demokratsku stranku je predvodilo osam predsednika izabranih uz poštovanje svih procedura i postavljanje najviših demokratskih standarda.

U SNS-u se samo jedan član usudio da se kandiduje protiv Vučiča i ubrzo je stradao pod veoma čudnim okolnostima. Njegovo ime je Vladimir Cvijan. Misteriozna smrt Vladimira Cvijana koju su pratili mnogi bizarni detalji svakako je nešto po čemu će biti upamćena epoha samovlašća Aleksandra Vučiča – izjavio je Srđan Milivojević i napomenuo da veruje da će se „sve okolnosti ove smrti saznati tek po padu mafijaškog režima Aleksandra Vučića“. 

Srđan Milivojević je postavio i nekoliko pitanja za nadležne institucije:

– Da li je o svojim saznanjima o smrti Vladimira Cvijana saslušana Dijana Hrkalović, u vreme njegove smrti najmoćnija žena srpske policije i bezbednosnih službi?Dragana Rakić i Srđan Milivojević FOTO: Direktno.rsDragana Rakić i Srđan Milivojević FOTO: Direktno.rs

– Da li je iko iz policije proveravao da li je Vladimir Cvijan imao sukob sa pripadnicima klana Veljka Belivuka?

– Da li je Vladimir Cvijan pregovarao o predaji Darka Šarića?

– Ko je misteriozni pripadnik bezbednosne sluzbe koji je posmatrao uviđaj i pre nego što je urađena obdukcija i identifikacija, doveo člana porodice Vladimira Cvijana u Institut za sudsku medicinu? – pitao je Milivojević i nastavio:

– Demokratska stranka godinama unazad upozorava da je generator nasilja i podela u našem društvu Aleksandar Vučić, predsednik Srpske napredne stranke. Nikada se u istoriji Srbije nije dešavalo da ljudi iz vrha vlasti ovako blisko i otvoreno sarađuju sa kriminalcima i zato je jasno da je SNS zapravo političko krilo organizovanog kriminala.

Kako je naveo, „opozicija samo ujedinjena može da sruši aktuelni režim“.

– Demokrate smatraju da režim ne pravi razliku među ljudima koji se otvoreno protive kriminalnoj vlasti i da zato ni mi ne treba da pravimo razlike između sebe. Samo ujedinjenim i sinhronizovanim nastupom svih koji su iskreno protiv ovog režima, možemo da ga smenimo i i učinimo da građani Srbije žive normalno i bezbedno u vlastitoj državi – istakao je Milivojević.

Da podsetimo, o Vladimiru Cvijanu, visokom državnom funkcioneru (savetniku dvojici predsednika države – Borisu Tadiću, zatim Tomislavu Nikoliću, narodnom poslaniku i predsedniku Skupštinskog odbora za ustavna pitanja) i visokom funkcioneru SNS-a (jedini protivkandidat Aleksandru Vučiću na izborima za predsednika SNS-a), režim u Srbiji je ćutao više od tri godine.

Telo Vladimira Cvijana, pronađeno je 5. januara 2018. godine, u Dunavu, a javnost je to saznala tek prošle godine.  

Ostavite komentar

Najnovije objave

NAPETO NA KOSMETU: Najavljeno povlačenje specijalnih jedinica do 15h, građani se okupili i čekaju

Predstavnik Privremenog organa opštine Zvečan Dragan Nedeljković izjavio je da još nisu pušteni Srbi koji su juče privedeni u...

Još priča na sličnu temu