15.6 C
Belgrade
petak, 12 avgusta, 2022

LUDILO: Vučić hoće Šapića za predsednika SNS!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Obećanje da će otići sa mesta predsednika Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić je još jednom odložio, ali bi to uskoro mogao i da uradi, kada bi za svog naslednika imenovao Aleksandra Šapića!

Ne samo da posle vesti o prisajedinjenju SPAS-a – Srpskoj naprednoj stranci, Vučić planira Šapića da kandiduje za gradonačelnika, već bi mogao i „Ganguli i homoseksualcu“ (kako su ga do nedavno nazivali članovi SNS) prepusti makar fiktivno i kormilo naprednjaka.

Prvi plan je bio da čelo stranke prepusti Nebojši Stefanoviću, ali je ta opcija sada očekivano nemoguća i nezamisliva. Ana Brnabić takođe ne dolazi u obzir, a ni vojvođanska rešenja više nisu ljudi od poverenja za Vučića, kao što je to nekada bio slučaj.

- Advertisement -

Prebacivanjem Šapića u svoje redove, Vučić bi pokušao i da počisti kadrove u beogradskom odboru „zaostale“ još iz Stefanovićeve ere, ali i da istisne Gorana Vesića i njegove ljude u drugi plan.

Predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić izjavio je da će prihvatiti predlog predsednika Aleksandra Vučića o ujedinjenju SNS i SPAS, dodajući da se nada da će dogovor o tome biti postignut i da već, možda, od juna dve stranke budu deo zajedničke organizacije.

– Mogu da potvrdim to što je Vučić rekao, da ćemo u sledećih mesec dana i zvanično sesti da razgovaramo na tu temu – rekao je Šapić za Tanjug.

- Advertisement -

Na pitanje da li je raspoložen da prihvati poziv, Šapić je odgovorio potvrdno i dodao da je predlog posledica njihovih razgovora, te ponavlja da je to do sada bio razgovor njih dvojice, a sada se podiže na viši nivo.

– Sada to podižemo na viši nivo dve organizacije i u sledećih par nedelja, nadam se da ćemo uspeti da napravimo dogovor i da budemo, možda već od juna, deo zajedničke organizacije – rekao je Šapić.

Vučić je večeras posle sednice Predsedništva SNS preneo da je podneo predlog stranci, koji je jednogalsno prihvaćen, da se formira radna grupa koja će krenuti u razgovore sa SPAS Aleksandra Šapića oko ujedinjavajnja u jednu političku stranku.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti