19.6 C
Belgrade
nedelja, 14 avgusta, 2022

LUDILO U KRAGUJEVCU: Turski radnici sa krova zatvora bacaju cigle jer im nisu dali platu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U Kragujevcu je u toku izgradnja novog Kazneno-popravnog zavoda, površine oko 22.000 m2. Kompleks će se nalaziti na prostoru postojeće ekonomije Okružnog.

U toku je nesvakidašnji protest / štrajk turskih građevinskih radnika a koji su angažovani na izgradnji novog kazneno – popravnog zavoda u Kragujevcu. Po rečima očevidaca, radnici glasno negoduju jer im nisu isplaćene zarade. U znak protesta bacaju građevinski materijal sa vrha zgrade …

Centralni zatvorski objekat će da se prostire na 12.700 m2. Zavod će imati 265 soba, uključujući samice, kao i sobe za osobe sa invaliditetom i bolničke sobe u skladu sa savremenim standardima Evropskih zatvorskih pravila.

- Advertisement -

Lokalna samouprava je ustupila Ministarstvu pravde parcelu od oko četiri hektara za izgradnju novog zatvora, koji će se nalaziti u neposrednoj blizini postojećeg, u Petrovcu. Izgradnja tog objekta se finansira iz kredita Banke za razvoj Saveta Evrope kao i iz . Novi zatvor biće smeštajnog kapaciteta za 300 osuđenih lica.

Vrednost izgradnje i opremanja novog Kazneno-popravnog zavoda je 28 mil EUR. Od toga, Razvojna banka Saveta Evrope je kreditirala 17 mil EUR, a Republika Srbija sufinansirala sa 11 mil EUR koji se odnose i na opremanje objekata.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti