LUDILO: Treba im 7 dana da donesu mere koje će važiti 10 dana, najavljuju 50 mrtvih dnevno!

Obavezno pročitajte

Hitna sednica Kriznog štaba zakazana za sredu, a održana u petak. Mere donesene na sednici saopštene su u subotu, počeće da važe u utorak. Dakle sedam dana im treba da donesu mere koje će važiti 10 dana, prokomentarisala je na Tviteru trenutnu situaciju u vezi epidemije koronavirusa, Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke.

U sredu, 18. novembra, svi mediji su preneli da se u petak održava hitna sednica Kriznog štaba. Javnost je bila prilično iznenađena činjenicom da se „hitna“ sednica održava dva dana nakon najave, jer ako je situacija alarmantna kako su grmeli predstavnici vlasti i stručnog dela Kriznog štaba, čemu čekanje od 48 sati?!

Ana Brnabić je kazala da, ukoliko ne dođe do smirivanja situacije, a nije došlo, neće se čekati 1. decembar kako bi se razgovaralo o donošenju novih mera. Zatim su se ređali članovi Kriznog štaba sa izjavama o mogućim predlozima novih mera, sve rigoroznijim jedni od drugih. Predrag Kon je pretravio javnost izjavom:

- Advertisement -

– Ne bih da prognoziram, ali sam vrlo sklon uverenju dr Ivanuše da ćemo imati i do 50 mrtvih dnevno, a čak je moguće da taj broj bude i veći.

I tako, dođe i taj petak, održa se sednica, a prva se javnosti obratila pomoćnica Aleksandra Vučića na mestu predsednika Vlade, Ana Brnabić.

– Medicinski deo Kriznog štaba je ostao da veća još. Konačna odluka će biti saopštena u 15 časova – poručila je premijerka.

Ovim se dodatno digla atmosfera neizvesnosti i iščekivanja, pogotovo ako se uzme u obzir da je to jutro preminio patrijarh Irinej. Građani su s puno strepnje čekali da im se članovi Kriznog štaba obrate u petak u 15 časova, jer su brojke zaraženih i umrlih ove nedelje dostizale rekorde. No, usledio je još jedan šok, Krizni štab je odložio svoju konferenciju za novinare u 15 časova, uprkos najavi Brnabićeve.

Sve ovo je počelo „debelo da smrdi“, jer kako je moglo da se desi da se zakazuje „hitna“ sednica za dva dana, a kad se ona održi da se odlaže sa saopštavanjem odluka? Znači, izjava Kona da će biti 50 mrtvih dnevno za Krizni štab ništa ne znači?

Mere su saopštene u subotu, međutim, kako su rekli iz Kriznog štaba, one će početi da važe od utorka, 24. novembra. Dakle, četiri dana nakon što su donete.

Ovo je najočitiji primer kako se vlast i njeni poslušnici u Kriznom štabu odnose prema javnom zdravlju i bezbednosti građana. U petak je proglašena trodnevna žalost za preminulim patrijarhom, a ponašanje građana u Sabornoj crkvi, gde je bio izložen kovčeg sa patrijarhovim telom, bilo je u najmanju ruku skandalozno. Nisu se poštovale nikakve zaštitne mere, nije se održavala fizička distanca, ljubio se pleksiglas kojim je bio na kovčegu, pričešćivalo se iz iste kašičice…

Po svemu sudeći, Krizni štab se opet stavio u službu Vučića i sačekao sa primenom mera kako bi Vođa mogao da održi govor na sahrani patrijarha. A za par dana opet će da grmi na građane kako su nedisciplinovani i neodgovorni. Alal vam vera, gospodo iz Kriznog štaba. Još smo mi i dobri imajući u vidu vaš moralni i stručni integritet.

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA IZ MOSKVE: Bombardovanje Jugoslavije – sramota NATO koja se ne može oprati

Sutra u Rusiji, pa i u celom svetu svi koji znaju istoriju, ko izvlači pravilne zaključke, setiće se tragičnog...

Još priča na sličnu temu