LUDI NAPREDNJACI: Gradonačelnica svečano otvorila toalet! (FOTO)

Obavezno pročitajte

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović svečano je pre nekoliko dana otvorila nekoliko toaleta u osnovnim školama na teritoriji ove opštine.

  

– Iz budžeta grada za dva toaleta (muški i ženski), u prizemlju škole, izdvojeno je 2.700.000 dinara (nešto više od 20.000 evra). Gradonačelnica je adaptaciju toaleta izjednačila sa ulaganjem u obrazovanje. To je vrh obrazovnog sistema. Najavila je nastavak ulaganja u obrazovanje u Sremskoj Mitrovici – objavljeno je na Fejsbuk stranici Sremska Mitrovica info.

- Advertisement -

Kako je pisao Sirmiuminfo pre nekoliko dana, gradonačelnica Svetlana Milovanović  i načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić obišli su pre nekoliko dana radove koji su tokom zimskog raspusta izvedeni u više osnovnih škola.

– Lokalna samouprava i dalje ulaže u obrazovanje u sve mitrovačke škole. Da podsetimo samo da je u školi u Martincima, takođe urađen toalet, kao i u Mitrovačkoj gimnaziji, kao i u školi u Noćaju, u školi u Laćarku, u „Pinkijevoj“ školi urađena je unutrašnja stolarija, sala za fizičko u škli „Sveti Sava“, da ne spominjemo salu u školi „Jovan Popović“ koja vredi 105 miliona dinara i evo već se radi, u Zasavici jedan evo kompletna rekonstrukcija cele škole – poručila je tom prilikom gradonačelnica i dodala:

– To je ono što smo uradili prošle godine, nastavljamo i dalje da pratimo konkurse i ove godine, koji se upravo objavljuju u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje i da napomenem da smo u decembru mesecu konkurisali na konkursu Ministarstva prosvete i to za krov za školu „Jovan Jovanović Zmaj“ u Martincima i za toalete u Sremskoj Rači. Pozivam sve direktore škola da nam se obrate da napravimo jedan zajednički plan i da nam ukažu na to šta je potrebno da se uradi u njihovoj školi. Naravno, ne smemo zaboraviti ni Predškolsku ustanovu „Pčelica“ koja takođe ima svoje planove i svoje potrebe, tako da ćemo i za njih slati projekte na konkurse.

Inače, kako je pisao pomenuti portal, vrednost radova na renoviranju toaleta je 2.783.000 dinara. Radovi su počeli 30. decembra, a završeni 11. januara 2022. godine.

Ostavite komentar

Najnovije objave

ADRA: 4.000 ljudi na ulicama Beograda, država otežava beskućnicima

Nevladina organizacija ADRA je u proteklih godinu dana pružila podršku za 1.850 osoba, od kojih su 95 odsto primarni...

Još priča na sličnu temu