LUDI NAPREDNJACI: Gradonačelnica svečano otvorila toalet! (FOTO)

Obavezno pročitajte

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović svečano je pre nekoliko dana otvorila nekoliko toaleta u osnovnim školama na teritoriji ove opštine.

  

– Iz budžeta grada za dva toaleta (muški i ženski), u prizemlju škole, izdvojeno je 2.700.000 dinara (nešto više od 20.000 evra). Gradonačelnica je adaptaciju toaleta izjednačila sa ulaganjem u obrazovanje. To je vrh obrazovnog sistema. Najavila je nastavak ulaganja u obrazovanje u Sremskoj Mitrovici – objavljeno je na Fejsbuk stranici Sremska Mitrovica info.

- Advertisement -

Kako je pisao Sirmiuminfo pre nekoliko dana, gradonačelnica Svetlana Milovanović  i načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić obišli su pre nekoliko dana radove koji su tokom zimskog raspusta izvedeni u više osnovnih škola.

– Lokalna samouprava i dalje ulaže u obrazovanje u sve mitrovačke škole. Da podsetimo samo da je u školi u Martincima, takođe urađen toalet, kao i u Mitrovačkoj gimnaziji, kao i u školi u Noćaju, u školi u Laćarku, u „Pinkijevoj“ školi urađena je unutrašnja stolarija, sala za fizičko u škli „Sveti Sava“, da ne spominjemo salu u školi „Jovan Popović“ koja vredi 105 miliona dinara i evo već se radi, u Zasavici jedan evo kompletna rekonstrukcija cele škole – poručila je tom prilikom gradonačelnica i dodala:

– To je ono što smo uradili prošle godine, nastavljamo i dalje da pratimo konkurse i ove godine, koji se upravo objavljuju u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje i da napomenem da smo u decembru mesecu konkurisali na konkursu Ministarstva prosvete i to za krov za školu „Jovan Jovanović Zmaj“ u Martincima i za toalete u Sremskoj Rači. Pozivam sve direktore škola da nam se obrate da napravimo jedan zajednički plan i da nam ukažu na to šta je potrebno da se uradi u njihovoj školi. Naravno, ne smemo zaboraviti ni Predškolsku ustanovu „Pčelica“ koja takođe ima svoje planove i svoje potrebe, tako da ćemo i za njih slati projekte na konkurse.

Inače, kako je pisao pomenuti portal, vrednost radova na renoviranju toaleta je 2.783.000 dinara. Radovi su počeli 30. decembra, a završeni 11. januara 2022. godine.

Ostavite komentar

Najnovije objave

KLEMEN GROŠELJ: Nasilje na Kosovu baš kad se priča o širenju EU, možda je odgovoran neko spolja

Poslanik Evropskog parlamenta Klemen Grošelj ocenio je da nije isključeno da je neki spoljni element ili neki element koji...

Još priča na sličnu temu