LONČAR: Neće biti Nove Godine, ja kad vam kažem!

Obavezno pročitajte

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ponovio je danas da proslave za doček Nove godine neće biti i dodao da će sve inspekcije, komunalna milicija i policija biti na terenu kako bi bilo kakvo okupljanje bilo sprečeno.

Lončar je pozvao one koji su najavli proslave da o tome dobro razmisle i poručio im da ako imaju malo poštovanja prema zdravstvenim radnicima da će od te ideje odustati.

“Ja kažem da proslave Nove godine neće biti. Imaću sastanak sa svim inspekcijama, država će uraditi svoje, a organizatori neka vrate novac ljudima i otkažu žurke”, rekao je Lončar odgovarajući na pitanje novinara da li strahuje od ilegalnog održavanja žurki.

Povezane vesti – KON: Situacija i dalje vanrednaFOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / an

FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / an

Ministar poručuje da okupljanje i širenje virusa na novogodišnjim proslavama naš zdravstveni sistem ne bi mogao da izdrži.

“Zakon je jasan, imaćemo dovoljno inspekcije, komunalnu miliciju i policiju, razgovarao sam sa ministrom Vulinom obećao je da će i on dati podršku da proslava ne bude”, naveo je Lončar.

Kaže da će iz svakog objekta koji bude radio duže od 18 časova gosti biti isterani, a lokal zatvoren.

“U tome smo odlučni”, izričit je Lončar i poručuje da svi oni koji misle da otvore lokale u 23 časa, jer mislie da će inspekcija biti na terenu samo do 20 ili 21 čas, da to ne čine.

Dodao je da su upoznati i sa takvim namerama pojednih vlasnika lokala.

Ministar kaže da će se kontorle vršiti i preko dana, kako bi bile sprečene dnevne žurke.

SourceTanjug

Ostavite komentar

Najnovije objave

ROB BAUER: NATO spreman za direktan sukob ako Rusija napadne zemlju članicu

MOSKVA - Predsednik vojnog komiteta NATO-a Rob Bauer izjavio je da je Alijansa spremna za direktan sukob sa Rusijom, preneo...

Još priča na sličnu temu