LONČAR: Kovid propusnice su uvedene od 22 sata kako bi se sistem uigrao, bio bi problem da smo odmah uveli 24 časa!

Obavezno pročitajte

Iako brojke upozoravaju, nije doneta odluka da se uvaže preporuke lekara iz Kriznog štaba i produži važenje kovid propusnica na 24 časa kako se ne bi stvorio haos, tvrdi u odgovoru na pitanje N1 ministar zdravja Zlatibor Lončar.

Na pitanje N1 ko donosi odluku koliko će da važe propusnice, s obzirom na to da su neki članovi Kriznog štaba pa čak i on sam bili za to da one treba da važe 24 sata, Lončar je rekao da su kovid propusnice uvedene u ovom periodu od 22 sata da „bi se implementirale, da se svi u sistemu uigraju“.

„Jer smatramo da bi bio veliki problem da smo ih uveli na 24 časa, da bi bio problem da se implementira“, navodi.

- Advertisement -

Na konstataciju novinarke N1 da se sistem uigrava, a više od 60 ljudi dnevno umire, Lončar kaže da „ne možete da stvorite haos“ i da morate da „imate neke korake koje preduzimate“.

„Niko tu nije promenio mišljenje niti bilo šta, ali jednostavno pravite sistem da on, kada ga sprovedete i stavite da radi, da vam ne napravi više štete nego koristi, to je suština. Predsednica (Vlade) je rekla da ćemo imati sledeće nedelje Krizni štab, da do tada neće biti uvedene kovid propusnice“ (na 24 sata), objasnio je ministar.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu