LONČAR: Dok smo ja i Vučić tu, antivakseri neće lagati naše građane!

Obavezno pročitajte

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da zdravstveni sistem nije kolabirao i naglasio da se lekari i medicinske sestre bore „vrhunskom snagom“. Lončar je naveo i da bi vakcina protiv korone mogla da bude u opticaju tek u aprilu.
Lončar je u jutarnjem dnevniku RTS rekao da Srbija prima na lečenje “ubedljivo najviše” pacijenata “od svih zemalja u regionu, a možda i u Evropi” i naveo da je od otvaranja nove kovid bolnice u Batajnici već smešteno 400 pacijenata.


“Primamo na lečenje oko 39 odsto obolelih jer je važno da lečenje počne na vreme, da se što pre primi terapija”, rekao je Lončar, apelujući da se ljudi ne leče samoinicijativno.

On je pozvao na jedinstvo i poštovanje svih mera u borbi za suzbijanje korona virusa, a opozicione političare optužio da “najavijaju za koronu” i da šire laži o funkcionisanju zdravstvenog sistema.

- Advertisement -

“Dok smo ja i Vučić tu, mogu da zaborave da tajkuni, antivkcinaški lobi i ostali da će voditi svoju politiku i lagati naše građane”, rekao je Lončar i pozvao se da u javnim nastupima “barataju činjenicama”. Ministar je ocenio da će vakcine protiv kovida 19 “biti najranije u aprilu” i naglasio kako je u međuvremenu neophodno pridržavati se epidemioloških mera kako bi “vakcinu sačekali sa što više živih”.

Onje sugerisao da se u vreme ski-sezone nađe rešenje za smeštajne kapacitete, navodeći kao mogućnost da se popuni jedna trećina od ukupno raspoloživih kreveta u hotelima.

SourceFonet

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu