LONČAR: Do leta korona pod kontrolom, MORE može

Obavezno pročitajte

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je da je danas zvanično počela revakcinacija kineskom vakcinom i da će se ona odvijati na 200 punktova. On se obratio iz Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, i istakao da ako ovako nastavimo sa vakcinacijom, možemo kontrolu do leta da dovedemo pod kontrolu.

Testiranje vakcine FOTO: ShutterstockTestiranje vakcine FOTO: Shutterstock

– Nastavljamo sa daljom nabavkom vakcinom, videli ste da su stigle dodatne količine vakcina. Jutros je stiglo 50.000 doza ruske Sputnjik V vakcine. Ono što je najbitnije mislim da su građani shvatili značaj vakcinacije, ako nastavimo ovako, i budemo odgovorni, i ono što je bitno nema opuštanja posle prve doze. Mora da se primi druga doza, da imamo maksimum antitela. ne dobijamo prvu bitku sa prvom dozom vakcine – kazao je Lončar, i dodao:

- Advertisement -

– Ako nastavimo ovako možemo do leta da ostvarimo cilj i da stavimo koronu pod kontrolom. Moći ćemo da idemo na more. To zavisi od nas, imamo šansu, na dobrom smo putu i to treba da uradimo. Još jednom neizmerna zahvalnost svim medicinskim radnicima, hvala vladiki, pokrajinskom sekrterau Zoranu Gojkoviću koji brine o Vojvodini.

Lončar je rekao da je do sada vakcinisano 557. 000 građana.

– Kada vidite da imate više od pola miliona ljudi vakcinisanih, sam je znak o kakvom se kvalitetu radi. Moramo da nastavimo dalje – rekao je Lončar.

On je rekao da će se u petak popodne biti bliži odgovoru kada bismo mogli da krenemo sa proizvodnjom Sputnjik V vakcine. U petak dolaze ruski stručnjaci.

– Mislim da dolazi 20-ak njihovih ljudi. Neke procene su da bi za dva, do tri meseca mogli da uđemo u proizvodnju, a šest meseci je potrebno da krenemo da pravimo vakcinu – rekao je.

SourceTelegraf

Ostavite komentar

Najnovije objave

IGRA JE GOTOVA! BORELJ I ESKOBAR DEMANTOVALI VUČIĆA: Sporazum o Kosovu je OBAVEZUJUĆI i BEZ njegovog POTPISA!

Nije prošlo ni 24 sata od sastanka u Ohridu, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušao je da ubedi javnost...

Još priča na sličnu temu