27.9 C
Belgrade
četvrtak, 11 avgusta, 2022

Lončar da se izvini, ali mi ćemo i dalje brinuti o Srbima

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zamolio ministra Zlatibora Lončara da se izvini zbog nedavne izjave o Crnogorcima u srpskom zdravstvu, ali i istakao da će Srbija nastaviti da pita za položaj svog naroda i svetinja SPC u Crnoj Gori.

„Srbija želi dobre odnose sa Crnom Gorom, nikoga nigde ne resušimo, ali nećete nam zapusti usta i reći da nemamo pravo da pitamo za položaj srpskog naroda, i naših svetinja u toj zemlji“, poručio je Vučić.

- Advertisement -

On je dodao da ćemo o tome nastaviti da govorimo i da brinemo za prava srpskog naroda.

Vučić je odbacio i optužbe iz Crne Gore da Srbija želi politički obračun sa tom zemljom.

„Što se vlasti tiče, ako vas nije sramota da govorite da neko ruši vašu vlast, a ne pogledate se u ogledalu za ono sto je činjeno u prethodnom periodu, ja nemam problem sa tim“, rekao je predsednik.

- Advertisement -

Povodom najnovije izjave ministra odbrane Crne Gore Predraga Boškovića, Vučić je zapitao je li to onaj koji šalje predstavnika na proslavu „oluje“ u Hrvatskoj, te ukazao da stavovi koje je Bošković izneo nisu ništa novo i da takve priče slušamo 30 godina.

Upitao je i da li se neko seća odakle su organizovani napadi na vlast u Srbiji u vreme Milosevića, Tadića, Koštunice, pa čak i Djinđića, te ko je to iz Srbije, na primer, napadao vlast u Crnoj Gori.

„Nije niko, ali, to im valjda odgovara“, rekao je Vučić.

On je međutim ukazao da mi treba da pokažemo da smo drugačiji od njih, da ne reagujemo loše i neprimereno, te izrazio očekivanje da će razlike, kakve vidimo u Crnoj Gori u odnosu na nas, u budućnosti nestati.

„Mi treba svi da zivimo i imamo jednake uslove i pravila za sve, i Crnogorce i Srbe, i da pokažemo razliku između nas i njih, i da se tom razlikom ponosimo, nadajući se da te razlike neće biti u budućnosti“, zaključio je Vučić i istakao da očekuje od ministra Lončara da se izvini.

- Advertisement -
SourceTanjug
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti