Ljimaj: Aljbine, ne poštuješ himnu i zastavu Kosova, ne može tako da se vodi vlada

Obavezno pročitajte

Fatmir Ljimaj iz Nisme kritikovao je danas za govornicom u parlamentu ponašanje Aljbina Kurtija dok je bio u opoziciji i ocenio da bi kao premijer trebalo da se uozbilji u svom budućem radu.
– Da spustiš glavu i da se ponašaš kao premijer Kosova. Skupština Kosova je najviša institucija i treba da budeš pažljiv kada se obraćaš – rekao je Ljimaj Kurtiju.

On je dodao da Kurti ima mnogo toga da uradi, a prvo treba svojim ljudima da kaže da prekinu sa jezikom mržnje.

- Advertisement -

– Istorija Kosova ne počinje sa vama Aljbine ali ni sa nama. Kosovo ima dugu tradiciju, poštujte druge i poštujte tradiciju Kosova. Sve što je dobro služi Kosovu, aroganicija i mržnja moraju da budu oktlonjeni. Počnite da lečite mržnju koju ste do sada širili, niste gledali na cenu kako bi ostvarili svoje ciljeve – istakao je Ljimaj.

On je dodao da danas Kosovo ima mandatara koji nikada nije ustao kada je izvođena himna Kosova i koji ne poštuje zastavu.

– Danas mi tom čoveku dajemo mandat da bude premijer. Kosovo ima mandatara koji nije priznao Kosovo. On misli da romanima i filozofskim pričama može da vodi državu. Neću komentarisati program jer za mene su to samo priče. Pre vremena si postao premijer. Trebalo je da budeš ministar i da prvo naučiš na koji način se stvara i vodi država. Aljbine, sinovi OVK nikada neće dozvoliti da na štetu Kosovu doneseš neku odluku u pregovorima sa Srbijom – poručio je Ljimaj.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu