SPREMAJTE SE SRBI: Počinje zabrana liturgija u crkvama! UKIDANJE VERE, NOVI BOG SZO!

Obavezno pročitajte

Crkva pod sankcijama

- Advertisement -

Strazbur. 30. oktobra. INTERFAKS – Od ponedeljka, 2. novembra, službe u crkvama u Francuskoj održavaće se isključivo u zatvorenom režimu, bez pristupa vernika, radi sprečavanja koronavirusa, rečeno je vernicima u petak u ruskoj crkvi Svih Svetih u Strazburu.

Istovremeno, parohijanima je objašnjeno da će crkve ostati otvorene za posete i individualnu molitvu po posebnom rasporedu.

Na liturgiji Srbi koji tokom letnjih meseci, posete svoj zavičaj.
Međutim, ovog vikenda, zbog činjenice da se 1. novembra u Francuskoj slavi jedan od glavnih praznika rimokatoličkog kalendara – Dan svih svetih, vlada zemlje odlučila je da dozvoli otvorene službe 31. oktobra i 1. novembra, kao i da građanima omogući tih dana posetu grobovima preminulih srodnika.

Iguman ruske crkve u Strazburu Filip (Rjabih) pozvao je parohijane da prisustvuju bogosluženjima narednog vikenda, „uzimajući u obzir mogući dugi period ‘zatvora’ koji nam svima nama predstoji“.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Beta: Povređeni kod Banjske u bolnicu u Novom Pazaru

Najmanje dvojica nepoznatih muškarca zbrinuta su tokom popodneva u novopazarskoj Opštoj bolnici zbog prostrelnih rana, nezvanično saznaje Beta. Izvor Bete...

Još priča na sličnu temu