19.2 C
Belgrade
nedelja, 22 maja, 2022

LINTA: Tužilaštvo da se ne bavi samo zločinima srpskih snaga

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta zatražio je danas od Tužilaštva za ratne zločine u Beogradu da konačno pokrene istrage i optuži odgovorne za zločine nad Srbima u akciji hrvatskih snaga „Bljesak”, kao i u ostalim akcijama na području zapadne Slavonije tokom 1991. godine.

„Krajnje je vreme da naše Tužilaštvo za ratne zločine krene da procesuira brojne zločine koji su počinjeni protiv Srba a ne da se samo bavi zločinima koje su počinili pripadnici srpskih snaga”, naveo je Linta u saopštenju, preneo je Tanjug.

- Advertisement -

Apsolutno je neprihvatljivo i skandalozno, kako ocenjuje Linta, da je Tužilaštvo za ratne zločine u prethodnih 19 godina svog postojanja podiglo samo jednu optužnicu i to protiv samo jednog pripadnika hrvatskih formacija za ratne zločine protiv Srba tokom građanskog rata u Hrvatskoj.

Linta traži da Tužilaštvo „konačno pokrene istrage i podigne optužnice protiv naredbodavaca i počinilaca svirepih i masovnih zločina nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima u zločinačkoj akciji „Bljesak” ali i u ostalim zločinačkim akcijama hrvatske vojske i policije na području zapadne Slavonije tokom 1991. godine”.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti