понедељак, 17 фебруара, 2020

Linta: Srbomrzački grafiti dokaz da Hrvatska nije moderna država

Predlažemo

UBIO BRATA, DA BI SE OŽENIO SESTROM: Ovo je istina o prokletom caru Dukljaninu

Mitropolit Amfilohije uporedio je predsednika Crne Gore Mila Đukanovića sa "carem Dukljaninom", mitskom ličnošću koja oličava protivnika...

ČUDA BOŽJA: Sveočanstva današnjice o isceliteljskom daru Svetog Nektarija

Sveti Nekatrije Eginski je svetitelj za koga je zabeleženo preko 2000 čuda. O...

VELIČANSTVENI PRIZORI IZ HERCEG NOVOG: Deca na čelu litije (VIDEO)

U Herceg Novom se i danas okupio veliki broj ljudi. Litijama od početka održavanja prisustvuje veliki broj...

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je danas da najnoviji srbomrzački grafiti u Splitu i Zadru predstavljaju još jedan od mnogobrojnih dokaza da Hrvatska nije moderna država.
– Današnja Hrvatska je izgrađena na proterivanju srpskog naroda i pljački, uništavanju i otimačini srpske imovine. Hrvatska nije i ne može postati moderna država sve dok se ne suoči sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću – naveo je Linta u izjavi za javnost.

Prema njegovim rečima, prvi korak u suočavanju jeste da Hrvatska prizna da je u NDH počinjen genocid nad srpskim narodom u kome je aktivnu ulogu imala Katolička crkva.

– Nesporna je činjenica da je u Hrvatskoj postala sasvim normalna stvar da se nekažnjeno veliča ustaški režim, promoviše ustaško slovo “U“ i ustaški grb, zatim uzvikuje ustaški pozdrav “Za dom spremni“, ispisuju hiljade grafita besne mržnje prema Srbima kao što su najnoviji u Splitu i Zadru – naveo je Linta.

On je još jednom poziva Ministarstvo spoljnih poslova da sačini sveobuhvatan izvještaj o završnom procesu rehabilitacije ustaštva i NDH u Hrvatskoj.

– U izveštaju treba, između ostalog, da se navedu hiljade primera zločina iz mržnje i verbalnog i fizičkog nasilja nad Srbima i njihovom imovinom. Izvještaj treba da potvrdi nespornu istinu da je Hrvatska država organizovane mržnje, netrpeljivosti i nasilja prema Srbima i svemu srpskom, kao i da se u Hrvatskoj ne poštuju temeljne evropske vrednosti kao što su ljudska prava, vladavina prava i antifašizam – kaže Linta.

Veoma je važno, smatra on, da se izvještaj pošalje na što više adresa u međunarodnoj zajednici, posebno Ujedinjenim nacijama, Savetu EU, Evropskoj komisiji, svim poslanicima Evropskog parlamenta, OSCE-u, Savetu Evrope i dr.

– Samo snažan pritisak međunarodne zajednice može da pokrene proces suočavanja Hrvatske sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću – zaključio je Linta.

- Advertisement -

Ostavite komentar

FansLike
FollowersFollow

Najnovije

CRNA GORA: Evo kako je nastala

Nićifor Dučić je bio istoričar, dobrovoljački komandant i kaluđer. Rođen je 1832. u Lugu na Trebišnjici pored...

BOŽJE ČUDO: Svešteniku ćerka umrla na rukama, a onda su krenula čuda

Ćerka je u mom naručju počela da se guši. Snažno je mahala rukama i nogama, disanje se zaustavilo i ona je umrla....

PROVOKACIJA: Zastava OVK osvanula u Skupštini

Nove privremene vlasti u Prištini proslavile su, svečanom sednicom skupštine, 12. godišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti tzv .Kosova, uz zastavu OVK.

MONSTUROZNA PORUKA UPUĆENA VUČIĆEVOM DETETU! Oštre reakcije javnosti nakon napada (FOTO)

Sibin Vukadinović, saradnik Boška Obradovića uputio je niz uvreda na račun porodice predsednika Srbije Sibin Vukadinović, neguje govor mržnje...

SRBI PROVELI DVE NEDELJE U KARANTINU: Evo sa kakvim problemom su se susretali

Na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ večeras je, nešto pre ponoći, doputovalo četvoro državljana Srbije, koji su evakuisani iz kineskog Vuhana. Oni su...
- Advertisement -
loading...