21.6 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

LESKOVČANI SE BUNE: Grad dao milione za sijalice koje ne rade! Otimačina!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Zašto LED svetiljke ne osvetljavaju ulice, zašto one trepere, zašto se pokvarene sijalice ne menjaju, zašto građani nemaju kome da prijave kvar i još mnoga pitanja postavili su danas leskovački novinari predstavnicima firme „Keep light“ (Kip lajt), koji su se prvi put pojavili pred medijima, pa je završetak radova skoro pao u drugi plan. O sumnjivom ugovoru i ogromnoj sumi koji je grad Leskovac izdvojio firmi „Keep light“ za postavljanje i održavanje LED sijalica Direktno.rs je već pisao.Leskovac FOTO: ShutterstockLeskovac FOTO: Shutterstock


Na pitanje i konstataciju JuGmedie da LED sijalice svetle u nivou svoje visine, te da ulice svetle kao fenjer, Danjel Stanković je rekao da to nije tačno i da svetiljke sada svetle četiri puta bolje, te da se kvarovi vrlo retko dešavaju.

Na pitanje zašto svetiljke trepere i izazivaju neprijatan osećaj, on i takođe predstavnica Kip lajta Ivana Bašanović rekli su da je to pitanje problema instalacija, za kvarove LED svetiljki, kao za onaj u naselju Podrum gde danima ne radi osvetljene, nisu, kazali su, čuli, a najviše se vrtelo oko toga kome treba prijaviti kvar.

- Advertisement -

A u ugovoru, kako je podsetio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, kvar mora da se otkloni za 48 sati, a Cvetanović se složio s novinarima da kvarova ima i da nadležni u Kip lajtu moraju da budu bolje obavešteni.

– Činjenica je da je Kip lajt izbegavao svaku vrstu komunikacije s medijima. I činjenica je da sam ih danas, bukvalno, preko svojih ljudi jedva naterao da budu ovde prisutni, jer ja hoću da bude sve transprentno – kazao je Cvetnović, objašnjavajući da su prethodne sijalice osvetljavale i dvorišta, te da LED svetiljke osvetljavaju sada samo ulice.

U sedištu grada Leskovca danas su, inače, predstavnici „Kip lajta“ i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović potpisali zapisnik o dosadašnjim radovima, a oni su skoro pa završeni.

- Advertisement -

– Projekat zamene starih i neefikasnih svetiljki novim i savrmenim LED svetiljkama, kao i metal halogenim sijalicama, koji grad Leskovac sprovodi putem javnog partnerstva sa kompanijom Kip lajta je priveden kraju. Izvršena je implementacija ukupno 13.340 komada svetiljki, kao i reflektori na teritoriji Leskovca. Preostalo je 107 komada svetiljki – kazao je Cvetanović, a te sijalice ugradiće se u selima: Babičko, Crkovnička Oraovica, Oruglica, Melovo i deo Stupnice.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti