Lekari objasnili zašto traže policijski čas

Obavezno pročitajte

Lekari iz Kriznog štaba zahtevaju uvođenje policijskog časa jer smatraju da je to jedini način da se kontrolišu okupljanja na kućnim žurkama.

Medicinski štab je predožio da se smanji broj kontakata ili kroz vanredno stanje ili policijski čas, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo i lekar Zoran Gojković.

Kućne žurke su najveći problem, jer postoje zakonska ograničenja za takvu vrstu kontrole.

“Sve može da se zatvori, ali je problem što se bez policijskog časa ne mogu da se kontlolišu okupljanja i žurke po kućama”, rekao je pokrajinski sekretar.

- Advertisement -

Istakao je da zatvaranje objekata sa velikom frekvencijom ljudi na dva ili tri sata, tj. smanjenje radnog vremena ugostitelja ništa ne znači.

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 3.469 osoba zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 16 pacijenata. Testirano je ukupno 13.286 osoba, a na respiratorima su 164 pacijenta.

Prethodnog vikenda došlo je do delimičnog zatvaranja jer je tokom prethodne nedelje zabaležen značajan rast broja zaraženih. Tako su tokom subote i nedelje tržni centri i ugostitljski objekti radili od 6 do 14 sati.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

„Bezbožna vlast u Ukrajini otima velike svetinje“: Joanikije o drami u Kijevsko-pečerskoj lavri

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom i monaštvom u sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici služio je danas moleban, molitvu...

Još priča na sličnu temu