19.7 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

LAZOVIĆ IZ NDMBGD OPLEO PO BRATSKOJ RUSIJI: Ispada da će Rusija oslobađati Srbiju od EU

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Aktivista pokreta „Ne davimo Beograd“ Radomir Lazović ocenio je da je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u obraćanju novinarima u Moskvi, nakon što je njegova poseta Srbiji otkazana, izneo „dosta snažne stavove“, ističući da „skoro da ispada da će Rusija oslobađati Srbiju od EU“.

„Iskreno, ovako oštar nastup nisam očekivao i čini mi se da on dosta dobro oslikava pritiske koje Srbija trpi od Rusije, da se odrekne svog strateškog pravca pristupanja EU“, rekao je Lazović za današnji list Nova.

- Advertisement -

Prema Lazovićevim rečima, to potvrđuje kraj mogućnosti sedenja na dve stolice „da bi se ostalo na vlasti“, kao i da se Srbija „zbog neodgovorne politike Aleksandra Vučića našla na vetrometini i na udaru i jednih i drugih“.

Lazović je ocenio i da je za Srbiju najbolje da svoju spoljnu politiku uskladi sa EU, ali i da stremi evropskim standardima u unutrašnjoj politici, poput borbe protiv kriminala, slobode medija, standarda građana.

Šef ruske diplomatije Lavrov ocenio je u ponedeljak da su „EU i NATO oduzele Beogradu pravo da vodi suverenu politiku i da od Balkana prave ‘zatvoreni Balkan'“, nakon što je njegova poseta Srbiji otkazana jer Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora nisu dozvolile njegovom avionu preletanje njihove teritorije.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti