11.9 C
Belgrade
četvrtak, 21 oktobra, 2021

LAŽOVČINA VUČIĆ: 2020. sam tri puta bio gost na RTS!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Prošle godine sam zahvaljujući izbornoj kampanji bio tri puta u večernjem terminu. Govorimo o emisijama. Tri puta kao predsednik Srbije, a znate kroz šta smo prolazili sve. Tri puta sam bio gost – rekao je Aleksandar Vučić o gostovanju na Radio-televiziji Srbije, gostujući na TV Prva.

Pored poruke da je uvek spreman za duel sa liderima opozicije, i to ne sa jednim nego sa petoricom, predsednik Srbije se u nedavno i jutarnjem programu TV Prva požalio kako ga malo ima na javnom medijskom servisu, prenosi Istinomer.

Na konstataciju voditeljke da je “RTS otvorio svoj jutarnji program” za opoziciju, Vučić je potvrdio – “otvorili su jutarnji program, imaju ‘Reč na reč’, imaju koliko hoćete” emisija.

- Advertisement -

Onda je voditeljku upitao da li zna koliko puta godišnje on, kao predsednik države, gostuje na RTS-u i odgovorio:

– Prošle godine sam zahvaljujući izbornoj kampanji bio tri puta u večernjem terminu. Govorimo o emisijama. Tri puta kao predsednik Srbije, a znate kroz šta smo prolazili sve. Tri puta sam bio gost – rekao je Vučić, dodavši da se izveštavanje o aktivnostima predsednika države podrazumeva.

Pretragom arhive, međutim, dolazi se do drugačije brojke. Tako vidimo da je predsednik Aleksandar Vučić u aprilu prošle godine najpre gostovao u emisiji “Upitnik”, a zatim i u emisiji ”Oko”.

- Advertisement -

Uoči parlamentarnih izbora u junu, bio je gost specijalne emisije “Izbori 2020”. Zatim je dva puta bio gost emisije “Intervju” – u julu i septembru, dok je u emisiji “Četvrtkom u devet” gostovao u decembru prošle godine.

To, međutim, nisu bila jedina večernja Vučićeva gostovanja na javnom servisu, pošto je u dva navrata bio gost i centralnog Dnevnika. Vučić je u večernjem Dnevniku RTS-a imao polusatni intervju u aprilu, dok je u julu imao intervju u trajanju od četrdesetak minuta.

Monitoring medija organizacije Crta pokazuje da je predsednik Vučić prošle godine imao i dva intervjua u okviru jutarnjeg Dnevnika – prvi u januaru, a drugi u februaru.

No, ako ta dva jutarnja gostovanja izostavimo i pobrojimo samo večernja, vidimo da je predsednik Srbije prošle godine čak osam puta bio gost RTS-a.

Iako je na drugim televizijama sa nacionalnom frekvencijom – Pink, Prva, Hepi i O2, prošle godine gostovao značajno više (prema Crtinom monitoringu ukupno 27 puta), ne treba gubiti iz vida da je prvi program RTS-a i u 2020. godini bio najgledaniji televizijski program, koji, kako je saopštio javni servis, svakodnevno prati tri miliona građana Srbije, što je za pola miliona više od druge po gledanosti televizije Pink.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti